vestnik

Blažka Harkai in dvojec Smodiš/Lipič državni kadetski prvaki

Vestnik.si, 9. 4. 2019
Arhiv Kluba
Kema se je iz Komende vrnila z dvema naslovoma državnih kadetskih prvakov. 
Šport

V Komendi je pretekli vikend potekalo državno prvenstvo v posamični konkurenci, v dvojicah in mešanih parih za kadete in kadetinje.

Na državnem prvenstvu je nastopilo 133 namiznotenisačev iz 24 slovenskih klubov. V Komendo se je odpravilo tudi šest športnikov iz Namiznoteniškega kluba (NTK) Sobota ter osem iz Namiznoteniškega kluba (NTK) Kema. Pomurski predstavniki so osvojili dva naslova državnih prvakov, in sicer sta to postala četrta nosilka prvenstva Blažka Harkai iz Keme ter četrto postavljeni dvojec Jure Smodiš in Jan Lipič, prav tako iz Keme. Slednja sta bila v finalu boljša od klubskega soigralca Nina Šegule in Mihaela Kocjančiča iz Izole.
Harkaieva je v konkurenci dvojic s Saro Tokič osvojila tretje mesto, v četrtfinale pa sta se uvrstili še Lara Belaj in Pia Funtek. Tudi v posamični konkurenci sta od Pomurcev najdlje prišla Jure Smodiš in Jan Lipič, ki sta izpadla v četrtfinalu. Od prvega je bil boljši Aljaž Goltnik iz Mengša, od Lipiča pa že prej omenjeni Kocjančič. V kategoriji mešanih parov sta proti Goltniku in Tokičevi v polfinalu izgubila Smodiš in Harkaieva. V četrtfinalu je igral tudi Lipič v paru s Kim Kastelic iz Krke ter dvojec Nino Šegula in Živa Dovar.
državno prvenstvo za kadete komenda NTK Kema Puconci ntk sobota
Kaj zdaj berejo drugi