vestnik

Bo Mura letos ponovila uspešne predstave proti Aluminiju?

Vestnik, 30. 8. 2019
Aleš Cipot
Mura: Aluminij Fotografija Aleš Cipot
Šport

V 8. krogu bodo nogometaši Mure jutri ob 20.15 gostovali v Kidričevem pri ekipi Aluminija, ki trenutno zaseda prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Kot so potrdili v klubu, za jutrišnji derbi dveh v novi sezoni še neporaženih ekip med navijači vlada precejšnje zanimanje. Ob tem dodajajo, da si lahko zainteresirani vstopnice zagotovijo tudi v baru v Fazaneriji, in to danes od 14. do 20. ure ter jutri med 9. in 14. uro. 

Aluminij je po sedmih odigranih krogih s 15 točkami na vrhu lestvice v 1. SNL, dosegel je štiri zmage in tri neodločene izide. Mura, ki ima odigrano tekmo manj, je trenutno na 4. mestu in je s tremi zmagami in tremi remiji zbrala 12 točk. V minuli sezoni so Muraši moštvo iz Kidričevega premagali na vseh štirih medsebojnih srečanjih. V Fazaneriji je bilo 3 : 2 in 3 : 0, v športnem parku v Kidričevem pa 0 : 2 in 0 : 1. Se lahko letos stoodstotni izkupiček ponovi? 

8f17ca01d9138cd2a434b93fc4b8d049
Loris Cipot
Luka Bobičanec je do tega trenutka dosegel štiri prvenstvene zadetke.

Do tega kroga je Murin najuspešnejši strelec Luka Bobičanec, ki je zbral štiri zadetke, prav tako kot Luka Štor, nogometaš Aluminija. Enako število golov si delita tudi Luka Šušnjara in Nikola Leko, ki sta dosegla po tri. Pravico bo v Kidričevem delil Mitja Žganec. 

Pred jutrišnjim srečanjem je trener Ante Šimundža dejal, da se je treningom ekipe tudi že priključil Armin Čerimagić, optimalno pa je tudi stanje Nina Koutra, ki se je po poškodbi vrnil na tekmi proti Olimpiji, čaka pa ga še nekaj časa, da pride v tekmovalno formo. Šimundža je obenem omenil, da so izkušnje s preteklih tekem proti Aluminiju dobrodošle, a opozarja, da je ekipa menjala trenerja ter naredila nekaj kadrovskih sprememb.  

nš-mura nk-aluminij 1.-snl