vestnik

Bo Šimundža še naprej vodil Muro? To pravi športni direktor

Vestnik.si, 14. 12. 2021
Damjana Nemeš
Športni direktor Mure pravi, da Šimundža ostaja v klubu.
Šport

Jesenski del državnega nogometnega prvenstva se je končal, zelenice stadionov bodo do začetka novega leta mirovale, nič kaj mirno pa ne bo v klubskih pisarnah. Tudi v tisti, kateri se sklepajo posli pri Nogometni šoli Muri, ne.

Znano je, da so nekateri igralci z dobrimi predstavami, tudi v skupinskem delu konferenčne lige, opozorili nase, zanimanje na nogometni tržnici pa po poročanju medijev vlada tudi za Murinega trenerja Anteja Šimundža. Imeli bi ga pri bolgarskem Ludogorcu, s katerim se je soboški klub pomeril v drugem krogu evropskih kvalifikacijah (prva tekma se je končala z 0 : 0, na drugi so bili Bolgari boljši s 3 : 1). Takrat ga je vodil Litvanec Valdas Dambrauskas, ki je medtem sedel na klop hrvaškega Hajduka. Bolgare po njegovem odhodu vodi Stanislav Genchev. 

Ante Šimundža je na vsa dosedanja vprašanja o prihodnosti dejal, da ni čas za pogovor o tem, se je pa te teme v aktualni številki časnika EkipeSN dotaknil Murin športni direktor Denis Rajbar. "S trenerjem imamo sklenjeno pogodbo, ostaja z nami," je dejal. Pristavil je, da ima klub za 2. januar predvideno skupno večerjo pred pričetkom priprav, naslednji dan pa uvodni trening. "To velja za ekipo, vmes nas čaka obilo dela. In delamo. Rešiti moramo nekatera vprašanja, povezana z igralskim kadrom, ravno pred vašim klicem sva se o tem pogovarjala s trenerjem. Prav tako kot o tem, kaj vse je še treba postoriti," tako Rajbar za EkipoSN. 

mura, razgrad, ludogorec
Aleš Cipot
Zanimanje tujih klubov naj bi med drugim vzbudil Žan Karničnik.

Spremembe v igralski zasedbi? 

Rajbar je v pogovor še razkril, da bo marsikaj odvisno od odhodov, se bodo zgodili pa tudi odhodi igralcev, ki niso zadovoljili pričakovanj. Konkretnih dogovorov o prestopih Mura še ni sklenila, obstaja pa zanimanje, tako športni direktor. 

nš-mura ante-šimundža