vestnik

As Bobi pred derbijem v Stožicah: »Ne glede na vse si želimo biti tretji«

Vestnik.si, 15. 5. 2022
Aleš Cipot
Luka Bobičanec: "Pričakujem zelo dobro in zanimivo tekmo."
Šport

Pred današnjim derbijem prve lige med Olimpijo in Muro so pri črno-belem klubu pripravili medijski termin, na katerem sta svoje misli razkrila trener Damir Čontala in as soboške ekipe Luka Bobičanec.

Mura v novi eri pod strategoma Antejem Šimundžo in Damirjem Čontalo v Stožicah še ni slavila. Oba kluba sta se s pokalno zmago Kopra že uvrstila v evropsko tekmovanje za naslednjo sezono, zato kakšnega trepetanja v stilu "biti ali ne biti" na tekmi ne bo, a ne glede na to Luka Bobičanec zagotavlja, da črno-bele zanima samo tretje mesto: "Kljub ugodnemu razpletu v pokalnem tekmovanju je naš cilj jasen, to je tretje mesto. Že prej smo zapravili priložnost, da bi se borili za naslov ali za drugo mesto, zato zdaj želimo biti tik pod vrhom."

Bobi meni, da bo dvoboj v Stožicah kljub vsemu težek za obe moštvi, saj ima Olimpija na lestvici dve točki prednosti, ki je ne želi kar tako spustiti iz rok: "Zmajčki so eden od dveh največjih klubov v Sloveniji. Zdaj se že kar dobro poznamo, tako da bomo oboji maksimalno pripravljeni na srečanje. Bo pa to prav gotovo zanimiv obračun, tudi za gledalce in navijače."

medijski-termin, mura, luka-bobičanec
Aleš Cipot
Bobi: "Tako kot so se pri Olimpiji gotovo dobro pripravili na nas, smo se mi enako dobro pripravili nanjo."

Čontala je Muro že enkrat vodil v tekmi z Olimpijo v Stožicah, to je bilo čisto na začetku njegove trenerske poti pri članski ekipi, takrat so Ljubljančani slavili z 1 : 0, Sobočani pa niso pustili ravno dobrega vtisa. Prepričan je, da bo zdaj drugače: "Vzdušje pri nas je odlično, saj smo se že uvrstili v Evropo. Lahko bomo igrali sproščeno in domiselno, to pa ne pomeni, da si ne želimo zmagati na vsak način. Na koncu želimo biti mi tretji, zato moramo ostati zbrani še na obeh preostalih dvobojih. Seveda nam bo lažje, ker ne bo več pritiska, vendar ob tem ne smemo pozabiti na disciplino."

Kljub optimističnim napovedim Olimpijo zelo spoštuje: "To moštvo je zdaj bolj napadalnejše, agresivnejše in čvrsto v obrambi, ima pa posameznike, ki lahko s posamično kakovostjo odločijo tekmo. Na domačem terenu je skoraj nepremagljivo, to pa bomo skušali spremeniti mi. Tudi sami imamo nekaj podobnih kvalitet, moramo hitro prehajati iz ene faze v drugo, razpoloženi pa smo v napadu, zato upam, da bomo ob podpori naših simpatizerjev tudi v nedeljo učinkoviti."

Obračun se bo danes začel ob 17.30, pri črno-belih bo manjkal Klemen Šturm, pri zeleno-belih pa najverjetneje Ahmedin Ziljkić, ki je soboški ekipi v preteklosti že znal povzročati težave. Muro bo bodrilo veliko njenih navijačev, saj je klub organiziral tudi avtobusni prevoz v Ljubljano. Sodil bo Nejc Kajtazović iz Kranja. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Damir Čontala bo skušal spisati novo poglavje in prvič premagati Olimpijo v Stožicah v novi eri NŠ Mura.

medijski-termin-mure luka-bobičanec damir-čontala olimpija-mura