vestnik

(FOTO) Bobi: "Ostajam v črno-belem dresu"

Vestnik.si, 28. 7. 2020
Jure Zauneker
Črno beli pogovor
Šport

Nogometna šola Mura je pod žarometi soboške Fazanerije izvedla svojo obljubljeno prireditev Čarno-bejla debata (Pitaj ka ščeš), v kateri je 25 izžrebancev lahko vprašalo vse, kar si je želelo.

Na voljo za odgovore so bili trener Ante Šimundža, igralci Luka Bobičanec, Žiga Kous in Žan Karničnik ter namesto napovedanega predsednika Roberta Kuzmiča poslovni direktor Aleš Kegelj, ki pa je moral odgovarjati na precej vprašanj, predvsem o večji prepoznavnosti kluba zunaj naših meja in kaj lahko stori uprava, da bi na tekme v Fazanerijo pritegnila več gledalcev iz Avstrije in Hrvaške. Kegelj je povedal, da so na tem področju še velike rezerve in da bo klub prav gotovo še večkrat poskušal narediti podobne akcije, kot je bila prodaja virtualnih vstopnic za srečanje s Taborom in sodelovanje s Čarno-bejlimi oštarijami. 

murska-sobota, nogomet, mura, črno-beli-pogovor
Jure Zauneker
Črno beli pogovor

Ante Šimundža je med drugim odgovarjal na vprašanje, če je po njegovi tretji sezoni v Murski Soboti sedaj prišel čas, da Mura napade tudi sam vrh lestvice. Dejal je, da se je najprej treba spomniti na to, kaj je klub že naredil doslej: "Če bi mi kdo pred mojim prihodom k Muri povedal, da bomo v prvi sezoni druge lige osvojili prvo mesto in se uvrstili v prvo ligo, kjer se bomo že kot novinci uvrstili v Evropo, in bomo nato v naslednji sezoni še enkrat šli v Evropo kot pokalni prvaki, bi mu odvrnil, da je predrzen in da so njegove napovedi preveč smele. Ampak vse to se je uresničilo." Poudaril je, da ekipa prav gotovo ima kakovost, da napade vrh, vprašanje pa je, če so organizacijsko že tako daleč, da bi se borili z najboljšimi za prvo mesto: "Prav gotovo se bomo skušali uvrstiti čim višje na lestvici, imamo pa še rezerve, saj smo še vedno ekipa, ki se razvija. In dokler je tako, bomo dajali priložnost mladim domačim igralcem. Ker če bi napadali prvo mesto, bi morali pripeljati določene okrepitve, mi pa smo zadovoljni s to ekipo, ki jo imamo. Treba pa je biti pazljiv tudi pri tem, kakšne cilje si postavljaš, saj to ustvarja določene pritiske. Mnogo ekip je na svetu, ki so si postavile visoke cilje, igralci pa enostavno niso zdržali takšnega pritiska in se je vse skupaj klavrno končalo. In ne smemo pozabiti, da bomo v novi sezoni mi tisti, ki bomo morali braniti pokalno lovoriko. Tudi to nekaj pomeni."
Žan Karničnik je moral med drugim odgovarjati na vprašanje, zakaj Mura vedno igra zelo dobro in izjemno motivirano z najboljšimi ekipami, s tistimi s spodnjega dela lestvice pa izgublja veliko točk: "Moštva, kot so Olimpija, Maribor in Celje rada igrajo odprt nogomet. To je tudi naša značilnost, zato je na teh tekmah veliko priložnosti na eni in drugi strani, in takšna igra tudi nam ustreza. Ko pa z nami igrajo slabše ekipe, se največkrat zaprejo in se postavijo zelo obrambno, kar nam preveč ne ustreza. In če takrat ne dosežemo nobenega zadetka niti v začetku drugega polčasa, postajamo vse bolj nervozni in imamo potem težave, da zapravljamo priložnosti." 

murska-sobota, nogomet, mura, črno-beli-pogovor
Jure Zauneker
Črno beli pogovor

Luka Bobičanec je odgovoril na pomembno vprašanje, če ostaja v črno-belem dresu tudi v novi sezoni: "Zanimivo vprašanje. Ampak vidite, da sedim tukaj, tako da lahko potrdim: da, ostajam v črno-belem dresu." Bobi je razkril še nekaj podrobnosti iz slačilnice in ekipe: namreč da je Luka Šušnjara največji šaljivec, Amadej Maroša najboljši voznik, da ima Nino Kouter pesem, s katero vedno motivira svoje soigralce, Bobi pa je dodal, da je njegova največja navijačica nečakinja Rahela, ki si pride ogledat vsako tekmo Mure. 

murska-sobota, nogomet, mura, črno-beli-pogovor
Jure Zauneker
Črno beli pogovor

Sicer pa si lahko celotno debato, ki je trajala kar 70 minut, ogledate na Facebook strani NŠ Mura, kjer boste izvedeli še marsikaj zanimivega: o razhodu z Damjanom Gajserjem, o nakupih Fejsala Mulića in Armina Ćerimagića, o tem, kdo ima v ekipi največji pevski posluh in kdo ga sploh nima, kdaj bo nared za igro Alen Kozar in še marsikaj drugega.  

murska-sobota, nogomet, mura, črno-beli-pogovor
Jure Zauneker
Črno beli pogovor

čarno-bejla debata fazanerija šimundža kegelj bobičanec