vestnik

Bohar znova del izbrane vrste, Kouter in Horvat na čakanju

Rok Šavel, 24. 8. 2021
JK/M24
Damjana Bohar je doslej zabeležil petnajst nastopov v majici z državnim grbom, enkrat pa se je vpisal tudi med strelce.
Šport

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam reprezentantov za septembrske kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo s Slovaško, Malto in Hrvaško.

Kek je na novinarski konferenci predstavil seznam reprezentantov, na katere bo računal proti Slovaški, Malti in Hrvaški. Večjih presenečenj na seznamu ni, zagotovo bo del izbrane vrste ponovno Damjan Bohar, za dve še odprti mesti pa se potegujejo štirje igralci. Kot je razkril slovenski selektor, so v igri še predvsem Domen Črnigoj, za katerega čakajo podatke o zdravstvenem stanju, Tomi Horvat, Nino Kouter in Haris Vučkić.

Nekdanji član Mure Nino Kouter, ki se je pred kratkim preselil v drugo turško ligo k Manisi, je že bil del Kekovih načrtov in je za reprezentanco doslej zbral šest nastopov. Dres članske izbrane vrste pa doslej še ni oblekel 22-letni Murin vezist Tomi Horvat, ki pa je igral že za vse nižje reprezentančne selekcije.

Slovenska reprezentanca bo v septembrskem terminu igrala tri tekme, in sicer bo najprej v Stožicah gostovala Slovaška (1. september, 20.45), nato Malta (4. september, 18.00), sledi pa še 7. septembra ob 20.45 gostovanje v Splitu pri Hrvaški. V skupini H po treh krogih vodita Hrvaška in Rusija s po šestimi točkami, Slovaška jih ima pet, Ciper štiri, Slovenija tri in Malta eno. Na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Katarju, neposredno vodi prvo mesto, drugo pa pelje v dodatne kvalifikacije.

reprezentanca matjaž-kek nino-kouter damjan-bohar tomi-horvat