vestnik

(FOTO) Točka je slaba tolažba: Mura - Bravo 1 : 1

Vestnik.si, 31. 7. 2021
Jure Zauneker
NŠ Mura in NK Bravo
Šport

V 3. krogu prve slovenske nogometne lige sta se v Fazaneriji merila Mura, ki je bila še brez točke, in Bravo, ki je bil še brez doseženega gola.

Začetna postava Mure: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Lorbek, Kozar kap., Pucko, T. Cipot, Maroša, K. Cipot, Mandić. Trener: Ante Šimundža. Na rezervni klopi je že tudi Mitja Lotrič.

Začetna postava Brava: Vekić kap., Drkušić, Brekalo, Križan, Kavčič, G. Trdin, Žinko, Trontelj, Memić, Kramarič, Ogrinec. Trener: Dejan Grabić. 

Srečanje vodi Roberto Ponis iz Kopra.

1: Začetek tekme. 

5: Rumeni karton Memić.

9: Prvi konkreten prodor in poskus strela Karničnika, vendar se po bloku žoga odbija v kot, iz katerega se ni izcimilo ničesar.

17: Največja priložnost za Muro: po veliki napaki Brekala, ki mu je spodrsnilo, je do žoge prišel Mandić in po kratkem prodoru z močnim strelom z desnico poslal žogo za malenkost čez vrata. Na desni strani se je razburjal K. Cipot nad Mandićem, saj je menil, da je bil popolnoma sam pred golom in bi mu Mandić zato lahko podal.

murska-sobota, nogomet, nš-mura, nk-bravo
Jure Zauneker
NŠ Mura in NK Bravo

22: Rumeni karton Trdin.

26: Lepa akcija Mure: Maroša je preigraval v sredini, nato podal na desno do T. Cipota, ki je poslal natančen predložek pred vrata, Maroša pa je z glavo streljal prek vrat. 

30: Križan je z lahkoto prišel do kazenskega prostora, nato pa na srečo Mure streljal precej preko vrat.

32: Rumeni karton Trontelj.

45: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Zadnjih petnajst minut prvega dela je minilo v zares slabi in brezkrvni igri, v kateri niti ena ekipa ni prišla več do nevarne priložnosti. Muri se pozna, da igra s popolnoma premešano postavo, Bravu pa to, da v napadu nima pravega napadalca in strelca. Čeprav so se v prvih tridesetih minutah oboji še trudili, pa so nato jasno pokazali, zakaj so eni trenutno na zadnjem mestu lestvice, drugi pa še brez doseženega gola. 

murska-sobota, nogomet, nš-mura, nk-bravo
Jure Zauneker
NŠ Mura in NK Bravo

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Lotrič namesto Mandića. 

49: GOOOL 1 : 0 Amadej Maroša! Agresiven začetek Mure, ki ga je prinesel vstop Lotriča ob glasni podpori gledalcev, se je že obrestoval. Krasno akcijo in dvojno podajo sta odigrala Maroša in K. Cipot, ki je Amadeju s peto nastavil žogo, Maroša pa je z levico neubranljivo zadel.

murska-sobota, nogomet, nš-mura, nk-bravo
Jure Zauneker
NŠ Mura in NK Bravo

51: Po podaji Kozarja močan strel Lotriča z levico, žoga pa končuje v kotu. 

55: Menjava pri Bravu: Kurtović namesto Kavčiča.

56: T. Cipot strelja popolnoma z desne strani, Vekić pa odbija v kot. 

60: Odličen strel Kozarja z 22 metrov, Vekić pa v letu izpod prečnika še enkrat odbija žogo v kot. 

62: Menjavi pri Bravu: Kirm in Maružin namesto Trdina in Ogrinca.

65: Tokrat merjeni strel Kozarja, odbitek od hrbta Brekala pa je končal za malo prek prečnika v kotu.

66: Po kotu strel Kozarja z levico mimo vrat. Kapetan Mure je v drugem delu izjemno razpoložen.

71: Dvojna menjava pri Bravu: Nsana in Kancilija namesto Žinka in Memića.

72: Maroša je krenil v hiter protinapad, na koncu pa zadel enega od branilcev in iztržil kot.

73: Po prvem kotu je Maroša po strelu z glavo priboril še en kot, po drugem pa je bil znova v priložnosti, a z nogo ni najbolje zadel žoge.

74: Dvojna menjava pri Muri: Klepač in Horvat namesto K. Cipota in Kozarja.

murska-sobota, nogomet, nš-mura, nk-bravo
Jure Zauneker
NŠ Mura in NK Bravo

76: Po odlični dvojni podaji z Lotričem je Klepač iz bližine streljal z leve strani, Vekić pa je srečno z bokom odbil žogo v kot. 

78: GOL 1 : 1 Loren Maružin! Kazen za številne neizkoriščene priložnosti Mure je prišla v obliki hitrega protinapada Maružina, ki ga ni uspel zaustaviti Karamarko, saj je zdrsal mimo napadalca Brava, ta pa je preigral Obradovića in z leve strani poslal žogo mimo Karničnika v mrežo. To je bil edini strel Brava na vrata Mure v drugem polčasu.

80: Dvojna menjava pri Muri: Kous in Šturm namesto T. Cipota in Karamarka. 

88: Rumeni karton Lorbek.

90: Presenetljivo samo tri minute dodatka kljub zavlačevanju in valjanju nogometašev Brava.

93: Po podaji Kousa Horvat iz obrata pošilja žogo po tleh za malenkost mimo vrat. 

94: Konec tekme. 1 : 1. 

murska-sobota, nogomet, nš-mura, nk-bravo
Jure Zauneker
NŠ Mura in NK Bravo

Bravo je znova zagrenil življenje Muri, ki tako še vedno ostaja brez zmage, a s prvo osvojeno točko. Toda ta je slaba tolažba za črno-bele, ki bi si po prikazanem v drugem polčasu tokrat zaslužili zmago. Koti: 12 : 3, samo v drugem delu 11 : 1, posest 56% - 44%, skupno 12 strelov proti vratom gostov, a kaj ti pomagajo številne priložnosti, če jih ne izkoristiš. Na koncu pa je Bravo, katerega nogometaši so v zadnji četrtini že dihali na škrge, zadel iz edine svoje konkretne priložnosti na tekmi. Izkoristil jo je sveži rezervist Maružin, ki je izkoristil tudi napako Marina Karamarka. To je že drugič v tej sezoni, da je branilec Mure naredil takšno napako, ki je njegov klub spet drago stala. 

mura bravo 3.--krog plt