vestnik

Borussia Dortmund pred milijoni gledalcev "povozila" Schalke

Vestnik.si, 16. 5. 2020
Profimedia
Borussia Dortmund - Schalke 04 4 : 0 pred praznimi tribunami.
Šport

Sobota je bila poseben dan za ljubitelje nogometa po vsem svetu. Kot prva od močnejših lig je po epidemiji s prvenstvom nadaljevala Bundesliga in že takoj na začetku je bil na sporedu revirski derbi med Borussio Dortmund in Schalkejem 04.

Tekmo so ob dosedanjem pomanjkanju pravega nogometa pred malimi zasloni spremljale na desetine milijonov gledalcev po vsem svetu. Dortmundska Borussia je na svojem stadionu zmagala zasluženo in gladko s 4 : 0 (2 : 0). Zadetke za črno-rumene so po lepih in hitrih akcijah, ki jih je povezoval mladi Julian Brandt, dosegli: Raphael Guerreiro 2 (45, 63), Erling Haland (29, njegov deseti gol v devetih tekmah) in Thorgan Hazard (48). 

guerreiro
Reuters
Raphael Guerreiro, portugalski reprezentant, je za Borussio dosegel dva zadetka.

Srečanje je potekalo v nenavadnih okoliščinah, seveda zaradi zaščite pred koronavirusom. Na tribunah, kjer bi se sicer gnetlo 80 tisoč gledalcev, ni bilo nikogar, rezervisti in tehnično osebje na klopi so morali imeti maske, ob zadetkih se nogometaši razen posameznih plesnih vložkov niso mogli prav poveseliti, vsaka ekipa pa je imela med tekmo na voljo kar pet menjav. A na koncu so dortmundski igralci proslavili zmago prav tako, kakor bi jo skupaj s svojimi navijači. Lepo je, da se je vrnil pravi nogomet, ampak brez vzdušja, ki ga ustvarjajo gledalci, to ni to. 

julian brandt
Reuters
Nemški reprezentant Julian Brandt je bil povezovalec akcij pri vseh štirih zadetkih za Borussio.

bundesliga koronavirus borussia-dortmund schalke