vestnik

Bosta podpisala oba Cipota? Morda pride Stijepović

Robert Balantič, EkipaSN, 9. 1. 2023
Aleš Cipot
Če v zadnjem trenutku ne bo velikega zasuka, bo Tio Cipot kmalu tudi uradno postal novi član italijanskega prvoligaša Spezie, iz katerega bi se utegnil na prekmursko ravnico preseliti 23-letni črnogorski napadalec.
Šport

Vroča zgodba naj bi ta teden dobila epilog. Če v zadnjem trenutku ne bo velikega zasuka, bo Tio Cipot kmalu tudi uradno postal novi član italijanskega prvoligaša Spezie, iz katerega bi se utegnil na prekmursko ravnico preseliti 23-letni črnogorski napadalec. Medtem se v Fazaneriji s starejšim izmed bratov Cipot pogovarjajo o podpisu nove pogodbe.

Nogometaši Mure bodo danes vstopili v drugi teden priprav, ko bo vadba precej bolj intenzivna, kot je bila v uvodnih (uvajalnih) dneh, v petek bodo črno-beli odigrali tudi prvo prijateljsko preizkušnjo. Odpravili se bodo v Čatež, kjer bodo moči merili z graškim Sturmom, kar seveda pomeni, da bo med tekmeci tudi Tomi Horvat. Navijači z zanimanjem pričakujejo, kakšna bo podoba njihovih ljubljencev, na igrišču pa skoraj gotovo ne bo Tia Cipota, do spopada s sosedi bo že postal nekdanji član soboškega prvoligaša. O odhodu velikega upa v Spezio se govori in piše že kar nekaj časa, vmes se je dogajanje resda malce umirilo in ni jih bilo malo, ki so vsaj pomislili, da iz vsega skupaj vendarle ne bo nič, toda po naših informacijah je sklenitev posla zelo blizu. V zaključni fazi! Predstavniki obeh klubov so se že pred časom uskladili o vseh podrobnostih prestopa, danes ali jutri naj bi v prekmurski prestolnici in Liguriji dogovorjeno spravili na papir, nato bo 19-letni napadalno usmerjeni vezist odpotoval na zdravniške preglede in podpis pogodbe. Ponovimo, da naj bi Mura dobila okrog milijon evrov odškodnine, dodatna finančna sredstva si lahko v Fazaneriji obetajo z dogovorjenimi bonusi.

trening, mura
Aleš Cipot
V petek bodo črno-beli odigrali tudi prvo prijateljsko preizkušnjo. Odpravili se bodo v Čatež, kjer bodo moči merili z graškim Sturmom, kar seveda pomeni, da bo med tekmeci tudi Tomi Horvat.

Z izbranimi besedami

Tudi italijanski mediji poročajo, da dvomov o tem, da bo Tio Cipot v teh dneh obljubil zvestobo Spezii, ki se je včeraj z Leccejem pred svojimi navijači razšla brez golov, ne bi smelo več biti, hkrati biseru Mure namenjajo izbrane besede. Tako smo lahko denimo prebrali, da spada med najzanimivejše igralce v svoji generaciji na kontinentalni ravni, ampak obenem dodajajo, da naj bi ga njegovi novi delodajalci do konca sezone pustili na ravnici in da bi se potemtakem zasedbi Luce Gottija pridružil na začetku poletnih priprav. A po naših informacijah se takšen scenarij, ki bi bil kakopak po volji Mure, vendarle ne bo uresničil. Pisali smo že, da športni direktor Eduardo Macia o takšni možnosti ni želel slišati. Menda z utemeljitvijo, da nočejo izgubljati časa oziroma bi radi, da bi se mladenič čim prej začel spoznavati z načinom dela in miselnostjo, ki prevladuje v italijanskem prvoligašu z ameriškimi lastniki.

Še en napadalec? 

Prav tako naj bi bilo precej verjetno, da se bo zgodila selitev iz Spezie v Muro, a bojda ne gre za del posla, vključenega v prestop Tia Cipota. Kakorkoli, v Mursko Soboto bi se utegnil preseliti 23-letni črnogorski napadalec Ognjen Stijepović, ki je v prvem delu prvenstva s statusom posojenega igralca člana serie A igral za Imolese v serie C, kjer je zbral 18 nastopov in se trikrat vpisal med strelce. Pogodbo ima do 30. junija 2024, toda Spezia jo je pripravljena prekiniti in ga brez nadomestila odstopiti soboškim črno-belim, če se bodo odločili zanj ...

mura, večerja
Aleš Cipot
Tio in Kai Cipot

Med pričakovanjem rekordnega prestopa Tia Cipota naj bi pogodbo podpisal tudi njegov starejši brat. Kai je Muri obljubil zvestobo do 30. junija 2024, toda izvedeli smo, da je športni direktor Denis Rajbar z 21-letnikom, ki se je iz obetavnega napadalca preobrazil v spodobnega branilca, že začel pogovore o obnovitvi sodelovanja. Potekali naj bi v obojestransko zadovoljstvo, zato ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi iz Fazanerije že zelo kmalu sporočili, da so s »svojim otrokom« podpisali novo pogodbo.

Nekateri italijanski mediji poročajo, da naj bi Tio Cipot do konca sezone s statusom posojenega igralca Spezie ostal v Fazaneriji, toda po naših informacijah je športni direktor italijanskega prvoligaša Eduardo Macia takšno možnost zavrnil. 

tio-cipot kai-cipot mura nogomet
Kaj zdaj berejo drugi