vestnik

Brazilki v dresu Mure podpisali profesionalni pogodbi

Vestnik.si, 9. 5. 2023
NŠ Mura
Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim sta z ŽNK Mura Nona podpisali profesionalni pogodbi.
Šport

Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim sta pogodbi z ŽNK Mura Nona podpisali do 31. maja 2024.

Nogometašinje Mure, ki so v soboto osvojile pokalni naslov, v nedeljo pa si lahko zagotovijo še naslov državnih prvakinj, imajo v svojih vrstah še dve igralki s profesionalno pogodbo. Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim sta ju podpisali do 31. maja 2024. 

Josilen De Jesus Matos je za črno-bele na šestih odigranih tekmah v prvenstvu dosegla tri zadetke, enega je prispevala tudi na finalni pokalni tekmi, Thalita Ellen Silva Bomfim pa je postala standardna članica obrambne vrste murašic. 

žnk-mura-nona, profesionalna-pogodba
NŠ Mura
Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim sta z ŽNK Mura Nona podpisali profesionalni pogodbi.

Kot je ob podpisu pogodbe povedal predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič, si klub s tem še bolj prizadeva slediti zastavljenim ciljem in profesionalizaciji ženske ekipe, s tem pa sledijo tudi smernicam Uefe in Fife, ki dajeta vse več poudarka promociji in popularizaciji ženskega nogometa. 

"Pred začetkom prvenstva sta bili igralki pripeljani, da zaostrita konkurenco v ekipi. Menili smo, da imata kakovosti, ki jih potrebujemo. Po prvih tekmah smo videli, da premoreta dovolj kakovosti, napredovali sta iz tekme v tekmo in postali standardni nogometašinji prve postave. S svojimi igrami sta nas prepričali, da smo z njim podpisali profesionalni pogodbi," pa je povedal Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona. 

nš-mura profesionalna-pogodba podpis