vestnik

Bruno Genesio: "Če ne bomo spoštovali Mure, bomo kaznovani"

Vestnik.si, 21. 10. 2021
Arhiv staderennais.com
Trener Rennesa, 55-letni Bruno Genesio.
Šport

Čeprav se do sredinega odhoda v Slovenijo nihče pri Rennesu ni pretirano ubadal s tekmo z Muro, je kmalu nato trener Bruno Genesio v intervjuju opozoril na morebitne pasti podcenjevanja in da je v nogometu vse mogoče.

Genesio je v intervjuju za klubsko stran najprej odgovoril na vprašanje, kako dobro pozna Muro.

"To je ekipa, ki večino časa igra s tremi osrednjimi branilci. To je sistem igre, ki smo ga vajeni videti v Ligue 1, saj tudi veliko naših ekip igra tako. To moštvo ima močna načela. Ima tudi ambicije v igri, kar je delno uresničilo tudi pri Tottenhamu, čeprav je zanje plačalo veliko ceno. Vsekakor gre za ekipo, ki ne skriva svojih načel in igra napadalni nogomet ne glede na posledice," je dejal trener Rennesa.

Nato je znova opozoril na morebitne težave igranja z navidezno najlažjim nasprotnikom: "Svojim igralcem sem že zažugal zaradi tega. Okrog nas se je ustvarila miselnost, da je ta tekma za nas dobljena, še preden smo jo sploh odigrali. Zelo sem opozoril na nevarnost tovrstnega evforičnega vzdušja prav zdaj in še posebej pri tej tekmi. To je evropski pokal v gosteh, kar je zmeraj težka naloga. Na nas je, da se dobro pripravimo, tako kot smo se na nekaj zadnjih srečanj, ter da smo prisotni tudi v duhu in motivirani tako kot v zadnjih tednih. V tem primeru obstaja velika verjetnost, da se bo za nas končalo dobro. Če pa bomo manj zbrani in manj motivirani, nas čaka veliko razočaranje. Pripravljeni moramo biti od prve minute naprej."  

bruno genesio re
Reuters
Bruno Genesio, ko je bil še trener Lyona.

Genesio sicer priznava, da bo Rennes v tekmo vstopil kot favorit: "Da, vse bo v redu, če pokažemo vse sestavine, ki so potrebne pri igranju v evropskem pokalu. Želim pa spomniti, da v francoskem pokalu večkrat pride do presenečenj, ko moštva iz nižjih lig premagajo ekipe iz prve lige. Nočem, da bi bili mi del tega. Očitno smo favoriti in imamo odlično priložnost, da si zagotovimo napredovanje v kvalifikacijski skupini, vendar nam to ne bo uspelo brez truda in pravega športnega duha. To ekipo Mure moramo spoštovati in se ne smemo norčevati iz te tekme, saj bomo v nasprotnem primeru kaznovani."

V Franciji bosta dvoboj Mure in Rennesa prenašala kanala RMC Sport Story in RMC Sport 2.

01_legroupe_copie_9
Arhiv staderennais.com
22 nogometašev, ki jih je Genesio popeljal v Slovenijo. S sabo je pripeljal svoje največje adute, tudi najboljšega strelca francoske prve lige Gaëtana Labordea.

mura rennes stade-rennais bruno-genesio
Kaj zdaj berejo drugi