vestnik

Celec državni podprvak, Janža četrti na 400 metrov

Vestnik, 14. 2. 2021
Peter Kastelic/AZS
Nino Celec je bil drugi v skoku v daljino.
Šport

V Novem mestu ta vikend poteka atletsko državno prvenstvo Slovenije v dvorani za člane in članice, na njem nastopata tudi dva Prekmurca, Nino Celec in Maj Janža.

Na prvi dan tekmovanja se je v boj za najboljša mesta podal Nino Celec od Grada. Najdaljša izmerjena dolžina člana Atletskega kluba Slovenska Bistrica pri skoku v daljino je merila 7,01 meter. Dosežek, ki mu je uspel v četrti seriji, je bil dovolj, da si je Celec zagotovil naslov državnega podprvaka. Zmagal je Dino Šubašič iz Velenja, ki je vodil vse od prvega skoka, prav v zadnji seriji pa skočil najdlje - 7,57 m. Na tretjo stopničko v tej disciplini je stopil Aljaž Murovec (6,86 m). 

Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje je v soboto tekel na 400 metrov. V svoji skupini je bil četrti, s časom 49,19 s, v skupni razvrstitvi pa je dosegel četrti čas. Naslov dvoranskega državnega prvaka je pripadel Gregorju Grahovacu (47,69 s), drugi je bil Rok Ferlan (48,08 s), tretji pa Matic Ian Guček (49 s). Janža bo danes nastopil še v teku na 200 metrov. 

atletika dvoransko-državno-prvenstvo nino-celec maj-janža