vestnik

Cipot in Karamarko podpisala za Muro 

Vestnik, 3. 7. 2019
NŠ Mura
Šport

Danes sta pogodbo z Muro podpisala perspektivni mladinec Kai Cipot in hrvaški branilec Marin Karamarko, so sporočili iz soboškega prvoligaša. 

"Kai Cipot (roj. 28. aprila 2001) je produkt Murine nogometne šole, ki je šel skozi praktično vse mlajše selekcije. V nižjih selekcijah je največ igral na položaju vezista, v zadnjih sezonah pa se je preselili v konico napada, kjer s svojim tehničnim znanjem in agresivnostjo vse bolj prihaja do izraza. V pretekli sezoni je kot vhodni mladinec v 1. SML nastopil na 25 tekmah indosegel 9 golov. Z dobrimi nastopi v 1. SML je postal tudi član slovenske reprezentančne selekcije U18. Kai je sicer starejši sin nekdanjega odličnega igralca Mure in slovenskega reprezentanta Fabijana Cipota. Z Muro je sklenil profesionalno pogodbo do 30. junija 2022.



Marin Karamarko (roj. 14. aprila 1998) je nova okrepitev Mure. Visokorasli hrvaški osrednji branilec, ki se je zadnje dni pri Muri dokazoval na preizkušnji, je podpisal pogodbo do 30. 6. 2020. V svoji karieri je bil član hrvaški klubov Solin, Hajduk, Otok, Val in Split, minulo sezono pa je članske izkušnje pridobival v bosanski Premijer ligi. Tam je za GOSK Gabelo odigral 25 prvoligaških tekem in prispeval eno asistenco," so v sporočilu za javnost zapisali pri NŠ Mura.

Aleš Cipot
Kai Cipot
NŠ Mura
Kaj zdaj berejo drugi