vestnik

Cipot in Laci s Slovenci v elitni krog kvalifikacij

Vestnik, 21. 11. 2019
FB NŠ Mura
Kai Cipot in Žiga Laci.
Šport

Slovenska mladinska nogometna reprezentanca se je uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020. Igrala sta tudi Murina Kai Cipot in Žiga Laci.

Estonija: Kiidjärv, Toomsalu, Plet, Kokla (od 71. Hussar), Krutogolov (od 71. Varav), Tunjov (od 71. Veelma), Andreas (od 87. Komlov), Saarma, Grauberg Lepik, Jeršov (od 54. Laaneots), Schjonning-Larsen.

Slovenija: Gril, Španring, Burin (od 29. Kočar), Laci, Maher, Urbančič, Prelec, Svetlin, Simić (od 87. Repas), Mutavčić, Cipot (od 87. Pečar).

Mladi reprezentanti so reprezentanco Estonije premagali kar s 7 : 0. Že v 2. minuti je imel Kai Cipot lepo priložnost za vodstvo, vendar je streljal mimo gola. Akcije in priložnosti za vodstvo so se nato vrstile na obema stranema, mreža pa se je zatresla šele v 41. minuti. Simič je zadel s prostega strela, v sodnikovem podaljšku pa je slovensko vodstvo povišal Maher. V 50. minuti je semafor kazal 0 : 3, zadel je igralec Mure Kai Cipot. V 58. minuti je zadel Simić, podajo pa je prispeval prej omenjeni Cipot. Prelec je estonsko mrežo zadel še v 69., 81.  in 86. minuti. 

Slovenija je v skupini 9 z osvojenimi petimi točkami končala na 2. mestu, pred njimi so Ukrajinci. 

nogomet u19 slovenska-reprezentanca kai-cipot žiga-laci