vestnik

(FOTO) Člani Keme in Sobote z novimi zmagami

Vestnik.si, 27. 10. 2022
Jure Zauneker
Namizni tenis
Šport

Na sporedu je bil 3. krog v prvi slovenski moški ligi ter 2. krog v drugi in tretji moški ligi. Igralci Keme - Murexina so dosegli že svojo tretjo zmago, uspešna je bila tudi Sobota I.

Člani Keme so doma s 4 : 0 premagali Krko in so sedaj s šestimi točkami na drugem mestu lestvice. Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič ter Zelko in Pelcar v dvojicah so dosegli vsak po eno zmago. Tudi Prekmurca, ki igrata v prvi ligi pri drugih klubih, sta bila uspešna. Mitja Horvat je za Fužinar Interdiskont I dosegel eno posamično zmago in eno v dvojicah za končnih 4 : 0 na dvoboju s Tempom iz Velenja. Tomaž Roudi pa je za Maribor prispeval eno posamično zmago za končni izid 4 : 1 na srečanju s Savinjo I iz Luč.

murska-sobota, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis

Pri Soboti, ki igra v drugi ligi, so morali zaradi koncerta v dvorani OŠ III prestaviti vse mize, pregrade in opremo v dvorano OŠ II in izjemoma tam odigrati svoje tekme. Sobota I se je najprej pomerila z Arrigonijem iz Izole, za katerega igra odlični Erik Paulin, ki je v lanski sezoni zbral kar 51 zmag in ostal neporažen. Tokrat ga je premagal Gregor Zafošnik, ki je dosegel še eno zmago posamezno in tudi v dvojicah z Bojanom Ropošo, ki je dosegel še dve posamični zmagi. Za končnih 6 : 1 je dodal zmago še Gregor Kocuvan. Na naslednji tekmi so Sobočani s kar 6 : 0 premagali Rakek, ki je bil v lanski sezoni tretji. Ropoša, Zafošnik in Janko Öri so dosegli vsak po dve zmagi. Tako imajo sedaj po treh odigranih krogih maksimalnih 6 točk in so trenutno na drugem mestu. Zaradi odsotnosti Nina Šegule, ki je v Veliki Britaniji na pripravah, je Kema - Murexin II prestavila tekmi na 30. oktober, ko bodo mladi puconski igralci odšli na gostovanji na Rakek in v Izolo.

murska-sobota, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis

V tretji ligi so mladi igralci Sobote izgubili z 1 : 6 z Vesno II in s 4 : 6 s Fužinarjem Interdiskontom II. Nejc Titan in Luka Šantavec sta dosegla skupno po dve posamični zmagi, eno pa dodala še v igri dvojic. 

murska-sobota, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis

Naslednji krog v moški in ženski prvi ligi ter v drugi ženski ligi je na sporedu že to soboto. Člani Keme - Murexina bodo gostovali v Mariboru, članice pa so proste. Igralke Sobote bodo svoj dvoboj z Mengšem na prošnjo gostij odigrale šele 17. novembra.

murska-sobota, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis

namizni-tenis ntk-sobota oš-2-murska-sobota