vestnik

Člansko ekipo Sobote bodo sestavljali štirje

Tomo Köleš, 15. 9. 2019
Arhiv NTK Sobota
Gregor Kocuvan, Miha Jamšek, Bojan Ropoša in Nejc Janžekovič bodo sestavljali prvo ekipo Sobote. Fotografija Arhiv NTK Sobota
Šport

Bojan Ropoša, Gregor Kocuvan, Miha Jamšek in Nejc Janžekovič bodo v polni sestavi naskakovali prvo mesto v drugi ligi

Kmalu se bo začel tudi ligaški del namiznoteniške sezone 2019/20. Prvo kolo v prvi moški in prvi ženski ter drugi moški ligi je predvideno 21. septembra, v drugi ženski in tretji moški pa 19. oktobra. Še prej se bodo vse prijavljene ekipe pomerile za pokal Slovenije, tekmovanje bo v Mariboru od 14. do 15. septembra. To je nov način izvedbe pokalnega tekmovanja, saj se bodo vse prijavljene ekipe zbrale v soboto, odigrale srečanja vsaj do četrtfinalnih dvobojev in se v nedeljo pomerile za naslov pokalnega prvaka za sezono 2019/20.
Prva članska ekipa Sobote bo letos igrala v drugi slovenski namiznoteniški ligi, druga ekipa v tretji ligi, ekipa članic pa v drugi slovenski namiznoteniški ligi za ženske. Prvo ekipo bodo sestavljali štirje igralci. Bojan Ropoša se je po 13 letih igranja v puconski Kemi vrnil v svoj matični klub, ki ga je bil leta 2006 primoran zapustiti zaradi številnih okoliščin in se kot 20 let star igralec pred vrati članske reprezentance znajti. A znašel se je odlično s pomočjo trenerja Štefana Kovača pri Kemi. Ropoša je sedaj znova v dresu Sobote povedal, da bo skušal zaigrati na vseh tekmah, razen ko se bodo prekrivale z njegovimi službenimi ali družinskimi obveznostmi.
Gregor Kocuvan še vedno pomaga klubu, čeprav ima službene in družinske obveznosti, a bo priskočil na pomoč ekipi. V vodstvu nanj računajo predvsem na vseh tekmah doma.
Miha Jamšek z Raven na Koroškem je star 21 let in bo pomagal ekipi praktično na vseh tekmah. V minuli sezoni je bil član matičnega kluba Inter Diskont, kot tudi v predlanski, še prej pa je bil član in igralec Mute v drugi slovenski ligi. Nejc Janžekovič s Ptuja je letnik 1982 in je nekdanji mladinski reprezentant Slovenije. Po nekaj letih premora se je vrnil k igranju namiznega tenisa in bo na nekaterih tekmah pomagal ekipi.

Osnovni cilj Sobote je obstanek v drugi ligi, a če bo odigrala vse tekme v najmočnejši postavi z Bojanom Ropošo na čelu, je vse drugo kot prvo mesto v drugi slovenski ligi neuspeh.

Za ekipo Sobota II bodo v tretji ligi letos prvič igrali in se kalili med člani kadeta Luka Šantavec in Timi Gider ter mladinec Rok Kapun, ki bodo hkrati tvorili mladinsko ekipo, Šantavec in Gider pa bosta tudi prva igralca kadetske ekipe. V drugi ženski ligi bodo za Soboto igrale mladinke Anamarija Horvat, Dajana Gošnjak Stojko, Eva Hauko in kadetinja Eva Horvat, ki bodo hkrati tvorile tudi mladinsko ekipo. V naslednji številki Vestnika pa bomo predstavili ekipe puconske Keme za aktualno sezono.

***null***

namizni-tenis šport