vestnik

Čontala: "Ni bilo vse tako slabo, kot kaže rezultat"

Vestnik.si, 23. 1. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala
Šport

Prva pripravljalna tekma Murašev proti Lech Poznanu se je končala s porazom 4 : 1. Kaj pravita soboški strateg in vezist?

Poljski prvoligaš je izkoristil napake Sobočanov in boj dobil z izidom 4:1. Soboški strateg Damir Čontala je po prvi preizkušnji v Tručiji priznal, da je bilo v igri črno-belih preveč napak, v določenih trenutkih pa tudi neorganiziranosti, a je srečanje ponudilo tudi nekaj pozitivnih plati: V igri je bilo tudi nekaj dobrih trenutkov, ni bilo vse slabo, kot na koncu kaže rezultat. Je pa za postoriti še precej, predvsem v obrambi večkrat izpademo neorganizirano, pojavljajo pa se tudi individualne napake, ki so privedle do tega rezultata, je strnil Čontala. 

»Nasprotnik je bil izjemno agresiven. Redko naletimo na tako agresivnega tekmeca. Na to nismo najbolje reagirali oziroma nismo  reševali situacije. Tudi, ko je imel nasprotnik pet ali šest igralcev pred našim kazenskim prostorom, smo hoteli s podajami po tleh iznesti žogo. To nas je spravljalo v težave, morali bi biti enostavnejši, prehod bi moral biti hitrejši. Na tem bomo delali v nadaljevanju,«je izpostavil Čontala eno izmed težav.

tomi-horvat, mura
Aleš Cipot
Tomi Horvat

Tekma je bila težka

"Tekma je bila težka, nasprotnik pa dober, ki je vodilni v poljskem prvenstvu. Odigrali smo drugo pripravljalno tekmo, noge so še težke, saj je za nami veliko napornih treningov. Tudi v prihodnje moramo trdo delati,« pa meni Tomi Horvat, ki je v drugi polovici prvega polčasa zatresel mrežo Poljakov. 

nš-mura priprave lech-poznan turčija