vestnik

(Čontala pred tekmo z Aluminijem) "Tekma ne bo lahka, nanjo se moramo dobro pripraviti"

Vestnik.si, 17. 4. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala
Šport

Na jutrišnji praznični ponedeljek čaka nogometaše Mure v 31. krogu Prve lige Telemach na mestnem stadionu Fazanerija obračun z zadnje uvrščenim Aluminijem. Kaj pričakovati od nasprotnika in kako pomembne bodo tri točke za črno-bele, pa je pred srečanjem misli strnil strateg Mure Damir Čontala.

Kot je uvodoma pojasnil Čontala, je tekma enako pomembna kot vse druge, štejejo le tri točke. "Verjetno se bo neka nervoza iz kroga v krog še dvigovala. Moramo pa se zavedati, da je Aluminij v boju za obstanek v ligi, nabrali so si že nekaj zaostanka, njim je vsaka točka izredno pomembna. V prihodnje jim bodo verjetno pomembne samo še zmage, točka bo premalo, vsak tak nasprotnik je izredno nevaren. Poleg tega se mi moramo zavedati, da po lestvici izgleda tekma zelo lahka, še zdaleč pa ne bo tako in to je tista glavna naloga pred tekmo, da se pripravimo nanjo tako kot na vsako drugo," svari trener črno-belih. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

V soboškem klubu se sicer zavedajo, da imamo več kakovosti, vendar pa jim samo miselnost na to ne bo prinesla zmage. "Mi moramo biti na obratih in potem bo uspeh prišel. Pričakujem, da igralci Aluminija ne bodo zelo ofenzivni, nekoliko so tudi spremenili stil igre po menjavi trenerja, vseeno pa pričakujem, da se bodo bolj orientirali na hitre protinapade." 

Čontala je spregovoril tudi o pomembnosti več zaporednih zmag, te vsekakor potrebujejo v boju za Evropo. "V tem trenutku kaže na boj z Olimpijo. Važno je, da naredimo serijo, da smo konstantni, da smo sposobni zaporedoma zmagati tudi tri, štiri tekme. Potem bo ta boj za Evropo dosti lažji," je še povedal in ob koncu pozval navijače, da črno-bele spodbujajo s tribun in da so pri tem strpni. 

Srečanje, ki ga bo sodil Rade Obrenović, se bo začelo ob 17.30. Prenos tekme bo na programu Sportklub1, lahko pa jo boste spremljali tudi na naši spletni strani. 

nš-mura aluminij