vestnik

Lorbek: Nadaljevanje prvenstva pričakujemo s pozitivnimi mislimi

D. N., 7. 2. 2022
Aleš Cipot
Izjava Nika Lorbka za medije pred spomladanskim delom prvenstva
Šport

Nogometaši Mure začenjajo spomladanski del sezone že to sredo, ko bodo gostovali v Ljubljani pri Olimpiji. Odigrali bodo prestavljeno tekmo 17. kroga Prve lige Telemach. Pred nadaljevanjem prvenstva sta pred novinarje stopila igralec Nik Lorbek in strateg črno-belih Damir Čontala. Predstavila sta pričakovanja pred sredino tekmo, ozrla pa sta se tudi na priprave, ki jih je ekipa v večinskem delu že opravila.

Prvenstvo se nadaljuje, koliko je v luči te tekme in samozavesti pomembna zmaga na zadnji pripravljalni tekmi proti Sturmu?

Nik Lorbek: "Z nekega mentalnega vidika je sigurno pomembna, ampak mi smo se vseeno dobro pripravljali. Tako kot je trener nekajkrat ponovil, v sredo štejejo točke, vse dobre ali slabe stvari lahko na nek način padejo v vodo ali pozabijo, takrat gre zares."

Damir Čontala: "Definitivno je z vidika samozavesti izjemno pomembna, čeprav, kot sem že pred tekmo povedal, ta tekma še ne prinaša točk, ni ključnega pomena z vidika rezultata, ampak bolj zahtev, ki si jih želimo. Bo pa vsekakor pomagala predvsem fantom, da še bolj verjamejo v to, kar delamo."

Je bilo na tej tekmi že kaj bolj podobno tistemu, kar si sami želite ali bi še želeli popraviti v teh dveh dneh?

Damir Čontala: "Definitivno so stvari vedno bližje temu, kar si želimo, možnosti za napredek pa so vedno in vedno bodo. Ne zaustavljamo se pri tem, želimo vedno več, želimo biti vedno boljši, tega se tudi fantje zavedajo in ne sme nas ta tekma zanesti, na koncu je le pripravljalna tekma. Je pa neko dobro vodilo, da so smernice v redu in da na tem nadgrajujemo."

izjava, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Izjava Damirja Čontale za medije pred spomladanskim delom prvenstva

Kako ste se privadili na novega trenerja, na nov stil igre, nove zahteve? Kako bi ocenili dosedanje priprave?

Nik Lorbek: "Priprave so bile zelo pozitivne, dobro smo se pripravili fizično, tudi zahteve smo sprejeli kar hitro, ni tako lahko v enem mesecu in pol sprejeti veliko novih zahtev, vendar mislim, da smo se dobro prilagodili, na treningih hitro sprejemali stvari in jih na tekmah postopoma dodajali v našo igro. Mislim, da je vse skupaj zelo pozitivno, novi igralci so se zelo dobro privadili slačilnici, na vzdušje v ekipi, tako da lahko s pozitivnimi mislimi gledamo na prvo kolo."

Kakšno tekmo gre pričakovati v sredo?

Nik Lorbek: "Težko povedati, veliko so menjali ekipo, igralce, danes in jutri bomo imeli analizo. Imajo veliko individualne kakovosti, na to se bomo morali prilagoditi in odigrati eno dobro tekmo."

izjava, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Izjava Damirja Čontale za medije pred spomladanskim delom prvenstva

Damir Čontala: "Tekma, ki je precej negotova, Olimpija se je precej spremenila, veliko je sprememb v igralskem kadru, tudi pri nas spremembe predvsem v strokovnem štabu in nekaj tudi v igralskem kadru, tako da smo obe ekipi neke neznanke v tem trenutku. Vsekakor pa ima Olimpija kakovost kot vedno, igra pred svojimi navijači, ampak mi gremo v Ljubljano po pozitiven rezultat."

Kje bo Mura iskala svoje priložnosti?

Nik Lorbek: "Mi vemo, kaj želimo v igri, vemo, kako moramo zgledati. Moramo biti kompaktni, ne smemo jim puščati veliko priložnosti, biti moramo konkretni v priložnostih. Drugače pa tako, kot sem že rekel, danes in jutri imamo še čas za zadnje analize, takrat bomo lahko končno povedali, kako bomo videti na igrišču."

izjava, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Izjava Nika Lorbka za medije pred spomladanskim delom prvenstva

Damir Čontala: "Mi od svojih zahtev ne bomo odstopali, želimo biti agresivni, dominantni, je pa veliko odvisno od nasprotnika in tega, koliko nam bo dovolil, koliko nas bo prisilil v to, da se bomo branili, je pa vsekakor želja, da imamo vedno čim večjo kontrolo na tekmi."

Kako so se novinci vklopili v ekipo, glede na to, da ste na koncu priprav?

Damir Čontala: "Vsi novinci so se dodobra spoznali z ekipo, načinom dela, nobenih težav v tej smeri ni, iz dneva v dan so boljši in vsi bodo pomemben člen v spomladanskem delu prvenstva."

Kakšen je zdravniški karton ekipe?

Damir Čontala: "Fantje so zdravi, ekipa bo praktično v celoti na razpolago, razen Matka Obradovića, ki še ni v stanju, da bi lahko normalno treniral in seveda posledično igral, vrača pa se Žiga Škoflek, ki že trenira z ekipo, vendar prvi dve tekmi ne bo v kadru."

nš-mura nk-olimpija prva-liga-telemach