vestnik

Čontala: "Zavedam se, da stopam v največje čevlje v Sloveniji v tem trenutku"

Vestnik.si, 30. 12. 2021
Aleš Cipot
Damir Čontala
Šport

Nogometna šola Mura je ta teden dobila novega trenerja. To je postal 37-letni Damir Čontala, ki je bil pred tem, ko je postal glavni trener, v ekipi predhodnika Anteja Šimundže zadolžen za analiziranje tekmecev.

Športni časnik EkipaSN je v današnji številki pridobil prve odzive novega stratega črno-belih. "Mogoče sem v določenem trenutku začutil, da sem bil s tem razlogom priključen delu članske ekipe, niti po naključju pa si nisem predstavljal, da bi se lahko pripetilo tako hitro oziroma da se bo že zdaj," je dejal za EkipoSN in se navezal na izjavo športnega direktorja Denisa Rajbarja. Ta je v torkovi izjavi za javnost izpostavil, da je bil Damir s tem namenom in mislijo na prihodnost pred časom dodan strokovnemu štabu prve ekipe. "V njem smo že od nekdaj videli potencial za prihodnost in prvo izbiro ob spremembi na klopi članske ekipe. S svojim delom v preteklosti je že pokazal strokovnost in nogometno znanje, zato verjamemo, da je primeren za vodenje članske ekipe. Tako kot si klub prizadeva za čim boljši razvoj nogometne šole, si želimo tudi razvoja domačega strokovnega kadra in menimo, da je to korak v pravo smer. Verjamem, da bo imel tudi nov trener podporo navijačev, ki so nas podpirali skozi vsa leta. Njihova podpora bo v tem trenutku še pomembnejša,"je dejal. 

damir-čontala, mura, trener
Aleš Cipot
Damir Čontala, nov trener NŠ Mure.

Treba je bilo nekaj drznosti

Čontala je v pogovoru za športni časopis dejal, da je bil nad ponujeno priložnostjo presenečen, vendar je želel slišati stališče vodilnih mož in predstaviti poglede in razmišljanja. Odločitev tako na koncu ni bila težka. Dotaknil se je še tega, da je bilo treba pokazati nekaj drznosti, saj se morda priložnost pozneje ne bi več. "Včasih je treba tvegati, da lahko v življenju nekaj dobiš, toda obenem zelo dobro vem, kaj vse to prinaša s seboj. Zavedam se, da stopam v največje čevlje v Sloveniji v tem trenutku. V čevlje najboljšega trenerja pri nas," je za EkipoSN zatrdil nov strateg soboškega prvoligaša. Verjame, da bo izzivu kos, dela pa se je lotil takoj, ko je bil sklenjen dogovor. Vsem pa je zagotovil, da bo na igrišču pod njegovim vodstvom videti kakšne druge ideje, kaj novega. 

damir-čontala nš-mura nov-trener