vestnik

Črno-beli pomagali Mariboru

Vestnik.si, 12. 12. 2021
M24.si
Koper - Mura 2 : 2.
Šport

V zadnji tekmi zadnjega kroga tega leta sta se na Bonifiki merila Koper in Mura, ki je odločala o tem, ali bodo jesenski prvaki kanarčki ali vijoličasti.

Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Palčič, Guberac kap., Vešner Tičić, Osuji, Barišić, Parris, Colley. Trener: Zoran Zeljković.

Mura: Zalokar, Pucko, Gorenc, Karničnik, Lorbek, Ouro, Šturm, Lotrič, Kous kap., Maroša, K. Cipot. Trener: Ante Šimundža. 

Srečanje vodi Nejc Kajtazović iz Kranja.

1: Začetek tekme.

1: Že velika priložnost za Koper: Muraši so nespretno reagirali v obrambi, pred vrati se je sam znašel Colley, a je Kous v zadnjem hipu izbil žogo v kot. 

9: Po podaji Lotriča je pobegnil Maroša, vendar Adam s skokom iz svojih vrat pred njim lovi žogo. 

23: Strel Lotriča malce z leve strani, a točno v naročje Adama. 

27: Barišić je odvzel žogo Karničniku in podal do Colleya, ta je nevarno streljal, okroglo usnje pa za malo mimo desne vratnice vrat Zalokarja.

30: Po podaji Karničnika je po desni strani pobegnil Lotrič in ostro podal pred vrata, Adam je odbil žogo do Cipota, ki je streljal po tleh, tik pred gol črto pa je okroglo usnje odbil Palčič. 

37. Vratnica Kousa.

Konec prvega polčasa. 0 : 0.

plt, koper, mura, 2-:-2
M24.si
Koper - Mura 2 : 2.

46: Začetek drugega polčasa. 

58: GOL 1 : 0 Lamin Colley! Po pritisku je Koper prišel do vodstva. Po kotu je bil v kazenskem prostoru najvišji Novoselec, po njegovem strelu je Zalokar žogo sprva odbil v prečko, od tam pa je prišla do Colleyja, ki jo je spravil za gol črto, čeprav ni zatresel mreže.

61: Trojna menjava pri Muri: Horvat, Mulahusejnović in Bobičanec namesto Lotriča, K. Cipota in Maroše.

62: Menjava pri Kopru: Vošnjak namesto Guberca.

73: Menjava pri Kopru: Varešanović namesto Vešnerja Tičića. 

77: Menjava pri Muri: T. Cipot namesto Oura.

80: Menjava pri Kopru: Bešir namesto Colleya.

80: GOOOOL 1 : 1 Nardin Mulahusejnović! Največ zaslug za zadetek ima Bobičanec, ki je z volejem z desnico streljal z daljave in zadel vratnico, žoga pa se je odbila točno do bivšega napadalca Kopra, ki jo je zabil v mrežo. 

84: GOOOOOOL 1 : 2 Luka Bobičanec! Mat v dveh potezah: T. Cipot je pobegnil po desni strani in podal do Bobičanca, ki je s strelom s strani spravil žogo pod prečnik.

90: Štiri minute dodatka.

90+2: Menjava pri Muri: Maruško namesto Šturma. 

90+4: GOL 2 : 2 Žan Žužek! Palčič je najprej zadel Bobičanca v roko, sodnik pa je dosodil prosti strel. Po njegovi izvedbi je nekdo od Koprčanov podaljšal žogo na levo stran, kjer je streljal Žužek, ki ga ni pravočasno pokril Lorbek, žoga pa je končala v mreži.

90+6: Konec tekme. 2 : 2. 

plt, koper, mura, 2-:-2
M24.si
Koper - Mura 2 : 2.

Po remiju Kopra in Mure je Maribor postal jesenski prvak, Koper je drugi, Mura pa bo prezimila na petem mestu (s tekmo manj). 

M24.si
Koper - Mura 2 : 2.
plt koper mura bonifika