vestnik

Zelo blizu prvi točki: Mura - Rennes 1 : 2

Vestnik.si, 21. 10. 2021
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais
Šport

V 3. krogu evropske konferenčne lige sta se v Ljudskem vrtu pomerila Mura in francoski Rennes, ki je v zadnjih tednih v odlični formi. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Lorbek, Horvat, Šturm, Kous kap., Lotrič, Pucko, Mulahusejnović. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Rennesa: Gomis, Traore kap., Omari, Aguerd, Truffert, Bourigeaud, Santamaria, Tait, Sulemana, Laborde, Guirassy. Trener: Bruno Genesio. 

Srečanje vodi Volen Chinkov iz Bolgarije. 

1: Začetek tekme.

6: Prvo razburjenje: najprej je povsem z desne strani streljal Santamaria, Obradović je žogo odbil v kot, po katerem je Traore po strelu z glavo zadel prečnik. Sreča za Muro. 

11: Sumljiva situacija v kazenskem prostoru Mure: Guirassy je padel ob Marušku, ki ni bil čisto nedolžen, vendar sodnik ni dosodil ničesar. V nadaljevanju akcije prekršek Sulemanaja nad Kousom. 

13: Prvi strel Mure proti vratom: Lotrič iz prostega strela z daljave, vendar precej mimo vrat.

16: Enajstmetrovka za Rennes: Maruško je tokrat z nogometnim čevljem v gleženj zadel Guirassyja, ki je spet padel, vendar je Bolgar zdaj hitro pokazal na belo piko. 

17: GOL 0 : 1 Serhu Guirassy! Z močno bombo z 11m je bil uspešen napadalec, nad katerim je bil storjen prekršek. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

18: Velika priložnost Muro, a je žoga po strelu Lotriča švignila za malo mimo vrat.

20: GOOOOL 1 : 1 Mitja Lotrič! Odlična podaja Karničnika do Lotriča, ki je pobegnil obrambi in premagal Gomisa, ki se ga je žoga malce dotaknila, a vseeno končala v mreži. 

33: Strel Taita po sredini, žoga pa končuje v naročju Obradovića. 

34: Napaka bolgarskega sodnika: Truffert je Pucka, ki je bil v napadu, udaril z roko nazaj v obraz, Chinkov pa je dosodil prekršek v korist Rennesa.

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

35: Karničnik z izbijanjem v kot rešuje Obradovića. 

37: Po podaji Traoreja je čez vrata iz bližine streljal Bourigeaud.

41: GOL 1 : 2 Gaëtan Laborde! Po hitrem napadu je z desne strani streljal Santamaria, Obradović je žogo odbil, vendar samo do Labordea, ki jo je ob prepočasni obrambi Mure pospravil v mrežo. Tudi tu se je vratar malce dotaknil žoge, a premalo, da bi jo zaustavil. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

43: Velika priložnost za  Muro: Gomis je storil napako pri oddaji žoge, ki jo je prestregel Lotrič in podal do Kousa. Ta je streljal iz bližine z leve strani, a je Gomis z dobro obrambo popravil svojo napako. 

45: Konec prvega polčasa. 1 : 2. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Rennesu: Terrier namesto Sulemanaja.

47: Strel Labordea iz obrata, Obradović odbija s parado. 

48: Hiter protinapad Mure: Horvat do Pucka, ki se je z eno potezo odlično rešil svojega čuvaja in podal do Lotriča, ta je streljal po tleh, branilec Rennesa pa je spremenil smer žogi, ki je pristala v kotu. 

49: Po kotu Lotriča je z desne strani podal Maruško in zadel Guirassyja v ramo ali roko, skratka zelo sumljiva situacija, po kateri so domači zahtevali enajstmetrovko, vendar se Chinkov zanjo ni odločil.

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

50: Po še enem kotu Lotriča je z glavo streljal Maruško in za malo zgrešil vrata.

52: Odličen hiter protinapad Mure, po katerem je Lotrič z leve strani podal na desno do Horvata, ta pa nato v sredino do Pucka, slednji pa je streljal prek vrat. 

58: Spet velika priložnost za Muro: po predložku Kousa z desne strani se je Mulahusejnović tik pred vrati malce dotaknil žoge z glavo, vendar premalo, da bi ta končala v mreži. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

62: Nevaren strel Labordea iz obrata, žoga pa končuje v kotu.

63: Menjavi pri Rennesu: Majer in Tchaouna namesto Taita in Bourigeauda. 

67: Po podaji Guirassyja nevarno strelja Tchaouna, Obradović odbija čez prečnik v kot. 

68: Po kotu priložnost za Omarija, pred gol črto pa žogo zaustavlja Karničnik. 

71: Menjavi pri Muri: Mandić in Ouro namesto Pucka in Lorbka. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

76: Strel Terrierja prek vrat.

77: Menjava pri Rennesu: Assignon namesto Labordea.

79: Menjava pri Muri: Maroša namesto Lotriča. 

81: Po predložku Assignona iz bližine mimo vrat strelja Guirassy. 

86: Po kotu Majerja z glavo strelja Terrier, Obradović pa odbija. 

87: Menjavi pri Muri: K. Cipot in Klepač namesto Mulahusejnovića in Horvata. Menjava pri Rennesu: Ugochukwu namesto Guirassyja.

88: Rumeni karton Tchaouna. 

90: Štiri minute dodatka. 

90+1: Padec Klepača v kazenskem prostoru, sodnikova piščalka se ni oglasila. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

90+3: Kakšna priložnost za izenačenje! Povlekel je Karničnik po desni strani in podal do Klepača, žoga pa je na koncu prišla do Maroše, ki je streljal iz bližine z leve strani diagonalno po tleh, Gomis pa se je vrgel na zelenico ter ubranil vodstvo gostov. 

90+3: Rumeni karton Maruško.

90+4: Konec tekme: 1 : 2. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

Rennes je bil boljši po statističnih elementih igre, Mura pa je tokrat pokazala doslej svojo najboljšo tekmo v konferenčni ligi. Imela je veliko priložnosti in bi si tokrat brez dvoma zaslužila točko. Spet so jo kaznovala slaba posredovanja v obrambi v prvem polčasu, po katerih je dobila naivna zadetka, kot je dejal trener Ante Šimundža. Nasploh je bilo na tem srečanju ogromno strelov na vrata, Rennes pa je kar nekajkrat reševal vratar Gomis, precej dobrih obramb je na drugi strani zbral tudi Obradović. To je bil za nevtralne gledalce zelo dober, napet, tekaški in odprt dvoboj, na malce slabšem nivoju pa je bil bolgarski sodnik. Obe moštvi se bosta znova pomerili 4. novembra v 4. krogu, tokrat v Rennesu. Vitesse je v Arnhemu v tem krogu presenetil Tottenham in slavil z 1 : 0.  

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Mura : Stade Rennais

mura rennes konferenčna-liga maribor
Kaj zdaj berejo drugi