vestnik

Črno-beli vendarle zmagali: Mura - Aluminij 3 : 2

Vestnik.si, 16. 10. 2021
Aleš Cipot
Mura : Aluminij
Šport

V uvodni tekmi 13. kroga prve lige sta se v Fazaneriji udarila Mura in Aluminij. Črno-beli so po treh zaporednih remijih iskali novo zmago. Razburljivo tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Karamarko, Gorenc, Karničnik, Lorbek, Horvat, Maroša, Lotrič, Kous kap., Mulahusejnović. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Aluminija: Janžekovič kap., Ploj, Nkama, Azemović, Bolha, G. Pečnik, Matjašič, Prša, Marinšek, Đerlek, Kidrič. Trener: Oskar Drobne. 

Srečanje vodi Rade Obrenović iz Ljubljane.

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

1: Začetek tekme.

3: GOOOL 1 : 0 Chinwendu Johan Nkama (avtogol)! Lotrič je podal z leve strani, Nkama pa je slabo posredoval z desnico in prevaral svojega vratarja, žoga je prek Janžekoviča končala v mreži. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

18: Po kotu strel Karamarka z glavo, eden od Kidričanov se je dotaknil žoge, ki je končala znova v kotu, vendar pa so ga sodniki spregledali. 

21: Po odlični podaji Maroše z lobom je do strela po tleh prišel Mulahusejnović, a je bil udarec premalo močan, tako da je Janžekovič brez težav ujel žogo. 

26: Rumeni karton Kous.

28: GOL 1 : 1 Armin Đerlek! Tudi pri tem zadetku je žoga prevarala vratarja. Đerlek je v osrčju kazenskega prostora streljal iz obrata po tleh, okroglemu usnju je spremenil smer Gorenc z drsečim startom, žoga pa se je nato od vratnice odbila v mrežo. 

32: Po prostem strelu Horvata žogo odbija Janžekovič. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

37: Sedaj je Matjašič rešil zanesljiv zadetek. Po kotu Lotriča je namreč izvrstno z glavo streljal Maroša in že premagal Janžekoviča, a je ob vratnici stal Matjašič in zaustavil žogo pred črto. 

42: S strelom poskuša Kous, a odbija blok gostov.

43: Sedaj poskus Horvata, vendar Janžekovič lovi žogo.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

Zanimiv polčas, po katerem bi Mura morala po vseh verjetnostnih računih že voditi z 2 : 1. Do vodstva je prišla hitro in na lahek način, a je tudi po tem skušala doseči drug zadetek. Vendar je po nekaj zapravljenih priložnostih domačih spretno in srečno do gola prišel tudi Aluminij. Do konca polčasa je bila Mura boljša in je imela v napadu veliko poskusov in idej, še posebej ob raznovrstni igri razpoloženega Karničnika, vendar so gostje z veliko truda le ubranili neodločen izid. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

46: Začetek drugega polčasa.

47: Sedaj je prvi zapretil Aluminij. Spet je Đerlek, ki je pobegnil Karamarku, prišel do nevarnega strela po tleh, pred posredovanjem Obradovića pa je žogo v kot odbil Gorenc.

50: Mura je bila znova blizu zadetku. Po akciji Lotriča je iz bližine streljal Mulahusejnović, a nastreljal prav Janžekovića, ki je ležal na tleh. 

57: Pa to je skoraj neverjetno: še en zanesljiv zadetek so rešili gostje. Po odlični akciji Maroše in Lotriča je Mulahusejnović skozi noge Janžekoviča diagonalno poslal žogo proti prazni mreži, vendar je v zadnjem trenutku Azemović z drsečim startom odbil žogo v kot.

59: GOL 1 : 2 Rok Kidrič! Tako je to: kdor ne da, dobi. Je pa zadetek plod napak igralcev Mure. Sprva je Horvat v napadu napačno podal, do žoge je prišel Bolha in po desni strani stekel v protinapad ter na koncu podal visok predložek do Kidriča. Ob tem je Karamarko popolnoma zgrešil žogo, napadalec Aluminija pa je s pravo bombo z leve strani zatresel mrežo gostiteljev.  

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

63: Menjavi pri Muri: Klepač in Ouro namesto Maroše in Lorbka. 

68: Nevaren strel T. Pečnika. ki je stopil v igro pri Aluminiju, žoga pa je za malenkost ob negibnem Obradoviću švignila mimo vratnice. 

70: Rumeni karton Prša.

72: Znova nevaren na levi strani T. Pečnik, ki pa je z močnim strelom zatresel le zunanji del mreže.

74: GOOOL 2 : 2 Jan Gorenc! Mura je končno dosegla ta drugi zadetek. Po kotu Lotriča z desne strani je po strelu z glavo žogo v mrežo pospravil Gorenc. 

80: Nova dvojna menjava pri Muri: K. Cipot in Pucko namesto Lotriča in Šturma.

82: Menjava pri Aluminiju: Dodlek namesto Prše. 

83: GOOOOOL 3 : 2 Samsondin Ouro! Ouro se je odločil za močan strel z desnico s kakih 30 metrov in zabil žogo v levi spodnji kot nemočnega Janžekoviča. Fenomenalen zadetek. 

85: Menjava pri Aluminiju: Kadrić namesto jeznega Kidriča. 

88: Velika priložnost za Muro: Pucko je z leve strani natančno podal, Kous pa je streljal iz prve, a poslal žogo čez vrata.

90: Rumeni karton G. Pečnik, ki je moral za ramo potegniti na tla nezaustavljivega Karničnika. 

90: Tri minute dodatka. 

90+3: Konec tekme. 3 : 2. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

Odlična tekma za nevtralne gledalce, ki so lahko videli pet zadetkov in dva preobrata. Mura je na koncu vendarle zasluženo osvojila vse tri točke, saj je bila boljša v vseh statističnih elementih igre, po izidu 1 : 1 pa bi morala že prej povesti, a so igralci Aluminija s fanatičnim branjenjem rešili najmanj dva zanesljiva zadetka. V drugem delu so bili gostje še nevarnejši, vendar so gostitelji v zadnjih petnajstih minutah le zbrali toliko nove moči, da so prišli do odločilnega preobrata. Kar je najboljša popotnica za četrtkovo tekmo konferenčne lige z Rennesom v Ljudskem vrtu. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

mura aluminij plt