vestnik

Damir Čontala: "Moramo biti še bolj agresivni"

Vestnik.si, 2. 2. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala: "Sedaj se bo znižala intenzivnost treningov, bi pa zato morali igralci pridobiti več svežine v igri."
Šport

Trener Mure je po prihodu iz Turčije ter pred petkovo preizkušnjo s Sturmom in prvenstvenim obračunom z Olimpijo (9. februarja) v Fazaneriji odgovarjal na novinarska vprašanja.

Začenja se sklepni del priprav. Na čem bo poudarek v tem zadnjem tednu?

"Najprej moramo dokončati to, kar smo začeli, in sicer v fizičnem in taktičnem smislu. Potem pa sledijo priprave na naslednja nasprotnika."

Turčija je za vami. Kakšen je sklep, če potegnemo črto?

"Priprave so bile uspešne in z njimi smo uresničili svoj načrt. Na voljo smo imeli ustrezna igrišča, igralci pa so se med sabo še bolj povezali."

V kolikšni meri vam ustreza še petkova tekma s Sturmom?

"Preizkušnja s Sturmom je sicer nekoliko pozno v primerjavi s tekmo z Olimpijo naslednjo sredo, saj je med njima le pet dni. Ampak vseeno moramo še nekatere stvari dodelati in dodati, videli bomo, kako in kaj se bo to obneslo."

damir-čontala, mura, trener, novi-trener
Aleš Cipot
Damir Čontala

Kaj je tisto, kar bi si želeli še najbolj videti v tem zadnjem tednu?

"Gotovo bo intenzivnost treningov nekoliko nižja, zato pa se bo morala naša agresivnost dvigniti na višjo raven."

Kdaj bodo vaše misli začele uhajati k tekmi z Olimpijo?

"Po petkovem dvoboju s Sturmom. Sedaj je še najpomembnejša priprava na to tekmo, sicer ne v rezultatskem smislu, ampak da opravimo vse zahteve, ki jih še imamo za to srečanje. Po njem pa se začenjajo priprave na Olimpijo."

Bomo na tekmi s Sturmom že videli enajsterico, ki bi naj nastopila tudi v Stožicah?

"Glede na nekaj manjših težav s poškodbami verjetno ta enajsterica še ne bo nastopila v popolnosti, bo pa to že nekakšen približek želeni ekipi. Te manjše poškodbe bi sicer morale biti že sanirane do obračuna z Olimpijo, do tekme s Sturmom pa gotovo še ne."

Kdo bo na dvoboju z Olimpijo številka 1 med vrati? Obradović je še poškodovan, imate pa novega vratarja, ki ni bil na pripravah v Turčiji. Bo Zalokar še naprej v vratih?

"O tem se bomo odločili v naslednjih dneh in po nekaj naslednjih treningih. Najprej moramo opraviti tekmo s Sturmom, potem pa bo sledila odločitev o prvem vratarju."

Kaj bi morali še najbolj izpiliti ali popraviti v sami igri pred obračunom z Olimpijo?

"Prav gotovo agresivnost, ki se je delno že pokazala na nekaterih tekmah. A želimo si biti še bolj agresivni, predvsem v fazi branjenja. S tem, da bo sedaj padla intenzivnost treningov, bi se morala pokazati večja svežina v igri."

S kakšnim izidom v Stožicah bi bili zadovoljni?

"Z zmago. Tudi neodločen izid ne bi bil slab, ampak mi bomo prav gotovo igrali na zmago, potem pa videli, kaj nam bo to prineslo."

Še zadnji poziv privržencem kluba pred začetkom spomladanskega dela prvenstva?

"Pridite in nas spodbujajte v čim večjem številu, tako kot ste to počeli že do zdaj."

mura damir-čontala medijski-termin turčija