vestnik

Damjan Gajser bo vodil Triglav

ABE, 4. 8. 2020
NK Triglav
Damjan Gajser bo poslej vodil Triglav iz Kranja
Šport

Nekdanji pomočnik trenerja pri murskosoboški Muri je sedel na trenersko klop kranjskega Triglava.

Nogometaše kranjskega Triglava, ki so to sezono v dodatnih kvalifikacijah proti Gorici izpadli iz elitne druščine prvoligaškega prvenstva, bo v novi sezoni vodil Damjan Gajser. Petdesetletni Kidričan je bil zadnja tri leta pomočnik Anteju Šimundži pri murskosoboški Muri, s katero je v zadnji sezoni osvojil pokal Slovenije.

damjan-gajser, triglav-kranj
NK Triglav
Damjan Gajser bo poslej vodil Triglav iz Kranja

Kot so sporočili iz kranjskega kluba, je starejši od bratov Gajser, Saša Gajser je pomočnik trenerja pri prvoligašu Mariboru, lastnik Uefine trenerske licence in bo člansko ekipo bordo-belih popeljal v prihodnost.

»Vsako obdobje, dobro ali slabo, se enkrat zaključi. Za mano je lepa izkušnja pri Muri, zdaj pa je čas, da stopim na samostojno trenersko pot. Ponosen in počaščen sem, da me je Triglav izbral za glavnega trenerja in mi s tem dal priložnost, da pokažem svoje znanje. Cilj je ekspresna vrnitev med prvoligaše, to je bilo obojestransko izhodišče ob pogovorih z vodstvom kluba in v tej smeri bo potekala tudi selekcija igralskega kadra,« je za spletno stran kranjskega dejal novi trener Orlov Damjan Gajser.

Gajser, nekdanji slovenski reprezentant, ki je igral tudi za Muro, Maribor in Olimpijo, je s klubom podpisal dveletno pogodbo, v strokovnem štabu pa ostajata tudi Vlado Šmit, ki bo Gajserjev pomočnik, in trener vratarjev Damir Botonjić.

damjan-gajser, trener, pomočnik-trenerja, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Damjan Gajser

Damjan Gajser je o odločitvi, da odide na samostojno trenersko pot, spregovoril tudi v nedavnem intervjuju za Vestnik.si - »Rekel sem: 'Ante, jaz prevzamem odgovornost.' Odvrnil mi je, da mi stoji ob strani.«

damjan-gajser mura triglav