vestnik

(Dan za dvigovanje zastav) Vsi v vsakem trenutku za Slovenijo

Vestnik, 24. 3. 2021
www.alesfevzer.com
Šport

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je pred današnjim začetkom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu in domačim evropskim prvenstvom reprezentanc do 21 let predstavila akcijo Dviga Slovenija zastave.

"Z njo želimo v časih, ko športna prizorišča zaradi epidemije samevajo, spomniti na vzdušje, ki je sicer na tekmah, združiti slovenske navijače in podpreti prizadevanja slovenskih športnikov po vrhunskih dosežkih. S pozivom želimo spodbuditi navijače, da svojo podporo našim športnikom pokažejo z izobešanjem zastav in ostalih slovenskih simbolov na vidna mesta, saj je vsaka tekma slovenske reprezentance praznik," pravijo v NZS. Akcijo je navdihnila Siddhartina himna slovenske reprezentance, v akcijo pa so bili vključeni najboljši slovenskih športniki iz različnih panog. Poslane so jim bile zastave, predsednik NZS Radenko Mijatović pa je izrazil željo, da bi tovrstna praksa postala stalnica ob vseh večjih slovenskih športnih dogodkih ter da se ponovno dokaže, kakšno moč združevanja in podpore ima lahko šport. 

dviga Slovenija zastave, nzs
NZS
Akcija Dviga Slovenija zastave.

Danes se bodo tako dvigovale zastave. Ob 18. uri bo mlada slovenska reprezentanca v Mariboru igrala proti Španiji, zvečer pa bo članska v Ljubljani gostila Hrvaško. 

"Veliki športni dogodki s slovenskimi športniki so vedno nekaj posebnega. Pa naj tekmujejo ženske ali moški, mladi ali stari, nogometna, košarkarska, rokometna, odbojkarska ali hokejska reprezentanca. Ko na stadionih, v dvoranah in na športnih prizoriščih zadoni slovenska himna je to trenutek, na katerega smo ponosni vsi Slovenci. Ko se nam naježi koža, ko se nam orosijo oči. Ko nas himna še dodatno motivira. Trenutek ponosa, ko nogometaši navijamo za rokometaše, rokometaši za košarkarje, košarkarji za hokejiste, hokejisti pa za kolesarje, smučarje, atlete in skakalce. Vsi pa v vsakem trenutku za Slovenijo," še poudarjajo v NZS. 

Nekatere ekipe in reprezentance so zastave že dvignile in izkazale podporo. 

nzs dviga-slovenija-zastave nogomet kvalifikacije