vestnik

V torek žreb parov prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Kdo so Murini možni nasprotniki?

Vestnik.si, 13. 6. 2022
Aleš Cipot
Mura bo danes dobila prvega tekmeca v kvalifikacijah za konferenčno ligo.
Šport

Na sedežu UEFE v švicarskem Nyonu bodo ob 13. uri opravili žreb prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

60 ekip iz različnih držav je razvrščenih v šest skupin po deset moštev. V vsaki skupini je pet nosilcev in pet nenosilcev. Mura je v skupini 2, kjer so ob njej kot nosilci določeni še KuPS Kuopio iz Finske, Laçi iz Albanije, Liepāja iz Latvije in Kauno Žalgiris iz Litve.

Nenosilci v tej skupini in posledično možni nasprotniki Sobočanov v prvem krogu pa so Stinful Gheorghe iz Moldavije, Ružomberok iz Slovaške, Dila Gori iz Gruzije, Gjilani iz Kosova in Iskra Danilovgrad iz Črne Gore. 

Žreb bo potekal tako, da bodo nosilci označeni s številkami od ena do pet, nenosilci pa s številkami od šest do deset. Kroglice s številkami bodo razdeljene v dva bobna in pari, ki bodo izžrebani bodo veljali za vse skupine.

Prvi krog kvalifikacij bo odigran 7. in 14. julija, zmagovalec pa se bo uvrstil v drugi krog. Žrebanje za drugi krog kvalifikacij bo na sporedu 15. junija. 

Dodajmo, da je v žrebu za kvalifikacije za konferenčno ligo iz Slovenije še Olimpija. Nahaja se v tretji skupini, nosilci so ob njej Budučnost Podgorica iz Črne Gore, B36 Torshavn iz Ferskih otokov, Gzira United iz Malte in St Joseph's iz Gibraltarja. Olimpijini možni nasprotniki v prvem krogu pa so Borac Banja Luka iz Bosne in Hercegovine, Larne iz Severne Irske, Differfange iz Luksemburga, Atletic Club d'Escaldes iz Andore in Llapi iz Kosova. 

nš-mura konferenčna-liga žreb kvalifikacije