vestnik

David Žibrat in Brina Stanjko športnika leta ŠZ Ljutomer

Miha Šoštarič, 14. 2. 2019
Miha Šoštarič
Najboljši športniki leta: Jože Sagaj ml. (3. mesto), Narsej Lackovič (2. mesto), David Žibrat (1. mesto).
Šport

V Domu kulture v Ljutomeru je potekala 49. razglasitev najboljših športnikov Športne zveze Ljutomer za leto 2018. Na vrhu sta kikboksar David Žibrat in strelka Brina Stanjko, pri ekipah pa ŽOK Ljutomer.

Slavnostni govornik in gost je bil Harry Steržaj, dvakratni svetovni in večkratni državni prvak v kegljanju. Zbrane sta nagovorila tudi predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter in županja občine Ljutomer Olga Karba.


8d6c52b9c8faf99a331c849f73883da8
Miha Šoštarič
Pogovor s kegljačem Harryjem Steržajem.


Najboljši med športniki je David Žibrat, član Kickboxing kluba Pomurje, ki tekmuje v disciplini ligh contact do 89 kg. Lani je dosegel veliko uspešnih rezultatov tako na državnem prvenstvu kot na mednarodnih turnirjih in evropskem prvenstvu. Na svetovni lestvici WAKO Official Ranking ima 5016 točk in je po koncu sezone 2018 na 2. mestu med 73 borci v njegovi kategoriji.
Nagrado za 2. mesto je prejel Narsej Lackovič,član TVD Partizan Ljutomer-judo sekcija, za 3. mesto paJože Sagaj ml. iz Kasaškega kluba Ljutomer.


Najboljša športnica je Brina Stanjko, članica SD Mesto Ljutomer, ki se je udeležila vseh državnih in regijskih lig ter državnih in regijskih tekmovanj in večjih mednarodnih turnirjev. Ekipa mladink SD Mesto Ljutomer je z njeno pomočjo dosegla državni rekord.Nagrado za drugo mesto je prejela Mojca Mužič, članica ŠD Strelec Grlava, za tretje mesto pa Nuša Špindler, članica SD Mesto Ljutomer.

8e506ea02fa62e3f0473c0751d0984bf
Miha Šoštarič
Predsednik ŠZ Ljutomer Miroslav Rauter.


Nagrado za 3. mesto v kategoriji športno društvo leta 2018 je prejel ŠD KMN Meteorplast, ki že vrsto let skrbi za vzgojo mladih igralcev futsala in imajo selekcije od U9 do U19, registriranih pa več kot 80 igralcev. Drugo mesto je pripadlo TVD Partizan Ljutomer - judo sekcija, katerih rezultati v letu 2018 so zavidljivi tako v skupnem seštevku, kot na posamičnih tekmovanjih. Prvo mesto pa je pripadlo ŽOK Ljutomer, ki s svojimi šestimi ekipami nastopa v državnem prvenstvu Slovenije.
Dobitniki nagrad za osvojene medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih so: David Žibrat (kickboks, 3. mesto na EP), Alibi Bar - Top Gun (pikado ekipno, 2. mesto na EP) in Mojca Mužič (pikado, štirikrat 1. mesto na EP in 3. mesto na EP).

2e76a5310c1f639d744465cba8e20ac4
Miha Šoštarič
Dobitniki medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Posebna priznanja Športne zveze Ljutomer so prejeli: Sara Rojnik, ki se je sprva ukvarjala z atletiko, nato pa s squashem, KMN Meteorplast U13, karateistka Tija Janžekovič, šahistka Barbara Skuhala, nogometašinja Sara Makovec, odbojkarica Veronika Mikl, ŠŠD Stročja vas, in Andrej Marinič, član Športnega društva Cven.
Nagrade za perspektivne športnice so prejele Neja Feguš, članica Twirling kluba Ljutomer, strelka Antonija Kosi, Alisa Oletič, članica ŽOK Ljutomer, ki je bila lani in letos občinska prvakinja v badmintonu, lani pomurska prvakinja v skoku v višino in pomurska podprvakinja v odbojki na mivki, judoistka Urška Rižnar, Lorena Viher, članica Twirling kluba Ljutomer in strelka Lea Zabavnik.Nagrade za perspektivne športnike so prejeli nogometaš Niko Osterc, košarkar Mihael Rostaher, igralec futsala Anej Rudolf, in Gabrijel Zadravec, kadetski državni prvak in član ekipe TVD Partizan Ljutomer.

b4c3ffcc29d0852ab0b9ec6360f5f797
Miha Šoštarič
Perspektivni športniki ŠZ Ljutomer.

Prejemniki medalj na državnih šolskih športnih tekmovanjih so: Urška Rižnar (judo), Niko Kuzma (judo), Nejc Škrget (judo), Sara Vrbančič (judo), ekipa OŠ Veržej (badminton ekipno nekategorizirani), ekipa GFML (šolski plesni festival, šolska plesna produkcija) in Veronika Heric (tek na 100 m).

d59bf83c6ccf12bb8e218ab5acd9b0ed
Miha Šoštarič
Vsi nagrajenci ŠZ Ljutomer.

naj športnik ljutomer 2019 februar David Žibrat Miroslav Rauter
Kaj zdaj berejo drugi