vestnik

Dejan Grabić: "Imam toliko adrenalina, da ponoči ne morem spati"

Vestnik.si, 1. 3. 2023
Aleš Cipot
Predstavitev Dejana Grabića
Šport

Novinarska konferenca ob predstavitvi novega trenerja Mure je požela izjemno zanimanje medijev. Tako so v Fazanerijo prišli tudi predstavniki sedme sile iz Ljubljane in Maribora, skupaj s pomurskimi pa so lahko bili priča, koliko želje in energije je v Dejanu Grabiću ob prihodu v Mursko Soboto.

"Vse smo se dogovorili v dnevu in pol. Ampak tega, da je treba hitro spakirati kovčke in oditi v drugo okolje, sem bil že navajen kot igralec, saj sem včasih že po pol leta prestopil v drug klub. Občutki ob prihodu v Muro so izvrstni. Že takoj sem začutil veliko pozitivne energije v klubu in pri ljudeh okoli njega. Saj takšnega sprejema sem bil že navajen vedno tudi z Bravom, ko smo gostovali tukaj. Lahko rečem, da nam je bilo to najljubše gostovanje od vseh. Ravno zaradi te strasti pri navijačih, ki sem jo že večkrat omenil, zaradi nogometnega ambienta, zaradi lepega stadiona. Tukaj smo bili vedno dobrodošli. Z Bravom sem se razšel v dobrih odnosih. Rekli smo si na svidenje in ne zbogom," je za začetek svoje občutke razkril Grabić.

mura, dejan-grabić, tiskovna-konferenca, trener
Aleš Cipot
Predstavitev Dejana Grabića

Za zdaj v strokovnem štabu ne bo menjal nikogar, po prvem treningu pa si je že ustvaril podobo trenutne Mure: "Nekaj sodelavcev že poznam od prej, tudi Andreja Kvasa in Aleša Luka, saj sem bil z nekaterimi soigralec v mlajših selekcijah. Pri zdajšnji ekipi črno-belih pa vidim ogromno potenciala, predvsem v napadu in obrambi. Kai Cipot je zelo karakteren fant in že na treningu sem videl, koliko kakovosti v sebi skrivajo določeni igralci. Določene situacije so reševali na način, ki ga nisem videl še pri nobenem drugem slovenskem klubu. Moja prva naloga bo predvsem na psihološkem oziroma mentalnem področju, namreč da ekipo zopet energetsko dvignem. Želim si, da se bomo v tekmah borili za vsako žogo, da bomo "grizli", da bomo nepopustljivi do konca, da bomo prikazali strast in ogromno željo po zmagi. In pomembno je, da bo takšna energija tudi pri strokovnem štabu. Igralcem je najprej treba vrniti zmagovalno miselnost." 

mura, dejan-grabić, tiskovna-konferenca, trener
Aleš Cipot
Predstavitev Dejana Grabića

Že na začetku ga čaka težka naloga, saj v nedeljo v Mursko Soboto prihaja razpoloženi Maribor: "Po eni strani je to najboljše, kar se je lahko zgodilo. Pomerili se bomo z ekipo, ki je v naletu, in ki igra res dobro, deluje kot stroj, ampak je pogosto tako, da v takšnem primeru pozablja na določene stvari. Tudi Maribor ima slabosti, in te bomo skušali izkoristiti. Vem, koliko Mura pomeni ljudem v tem okolju, zato si jim z igralci nadvse želim pokazati takšno, kot si jo želijo. Imam toliko volje in adrenalina, da ponoči ne morem spati. Ampak brez skrbi, do dvoboja z Mariborom bom že popolnoma spočit (smeh). In to je glavno: da igralce zdaj ne iztrošimo, ampak da bodo šli v tekmo sveži, polni energije in želje po zmagi. Zato bomo imeli do takrat kratke, a zelo intenzivne treninge. Moram pa dodati, da sta pri meni na prvem mestu red in disciplina. Kdor se tega ne bo držal, ta v ekipi nima kaj iskati."

Prekmursko-štajerski derbi, ki bo v nedeljo ob 15. uri, bo vodil sodnik Matej Jug iz Tolmina. 

Aleš Cipot
Predstavitev Dejana Grabića
novinarska-konferenca mura dejan-grabić robert-kuzmič