vestnik

Derbi 2. SNL: Nezbran začetek kruto kaznoval Nafto

Vestnik.si, 10. 10. 2020
Jurij Kodrun/M24
Jaka Bizjak je bil tokrat edini strelec za Nafto.
Šport

V derbiju 11. kroga 2. SNL je vodilni Kalcer v Radomljah premagal lendavsko Nafto s 3 : 1 (2 : 0). Lahko pa bi bilo tudi drugače.

Kalcer Radomlje - Nafta 1903 3 : 1 (2 : 0)

Športni park Radomlje, 60 gledalcev, sodnik: Mihael Antič (Dekani).

Strelci: 1 : 0 Varga (4), 2 : 0 Kregar (22), 2 : 1 Bizjak (72), 3 : 1 Nikolić (91).

Rumeni kartoni: Guček, Šugić; Szabo, R. Pirtovšek, Bolla.

Kalcer Radomlje: Šugić, Blaić (Brolih, 88), Jazbec, Kregar (Nikolić, 67), Nuhanović (Jakovljević, 88), Varga, Cerar kap. (Golob, 88), Ihbeisheh, Pišek (Zabukovnik, 77), Trdin, Guček. Trener: Oskar Drobne. 

Nafta 1903: Raduha, R. Pirtovšek, Bolla, Haljeta, Bizjak, Körmendi, Szabo (Novinič, 46), Paku, Rebernik, Meshack, Vinko kap. Trener: Dejan Dončić. 

Radomlje in Nafta sta junija v NNC Brdo prikazala izjemno dramatično polfinale pokala, po katerem se je po streljanju enajstmetrovk v finale uvrstila Nafta, ki je imela med tekmo kar dva igralca manj. Tudi tokrat so Radomljani in Lendavčani pokazali razburljivo igro, srečali pa sta se ekipi z najboljšo obrambo (vodilni Kalcer) in najboljšim napadom (Nafta). Čeprav bi tekma uradno morala potekati brez gledalcev, jih je delegat vseeno na stadionu naštel 60, ob zunanji ograji stadiona pa je ves čas navijala skupina domačih navijačev, ki so na koncu ob zmagi z baklami povzročili tudi gosto dimno zaveso. 

V prvem polčasu sta pri Nafti manjkala bolni Stjepan Oštrek, ki je bil na prejšnjem srečanju z Jadranom najboljši posameznik, in Mitja Novinič, ki je obsedel na klopi za rezerve. In to se je še kako poznalo v prve pol ure, saj so v tem obdobju gostitelji z izjemno napadalnostjo presenetili goste. Že v 4. minuti je z natančno merjenim udarcem zadel Sacha Varga in domačim takoj priskrbel tudi psihološko prednost - 1 : 0. 

V 22. minuti so v obrambi Nafte po nepotrebnem zastali, saj so menili, da je kapetan Kalcerja Luka Cerar z žogo že prešel golavt črto, ta pa je tik pred tem podal nazaj v sredino, Oliver Kregar pa je z desnico z diagonalnim strelom po tleh povečal vodstvo - 2 : 0. Kregar je nekaj minut pozneje prišel še do ene lepe priložnosti, tokrat z leve strani, vendar je njegov strel iz bližine odbil vratar Florijan Raduha.  

Od 30. minute dalje pa je začela pritiskati Nafta. Močan strel Rolanda Pakuja z leve strani je izpred golove črte odbil branilec domačih, v 38. minuti pa je strel Ubochiome Meshacka zaustavil prečnik. 

Radomlje_Nafta
PR
Radomljani so si odločilno prednost priigrali že po prvih 22 minutah.

Takoj na začetku drugega dela je imel veliko priložnost za 3 : 0 spet Kregar, ki je odlično streljal z glavo, a se je Raduha izkazal s parado. V 67. minuti je trener gostiteljev Oskar Drobne malce nerazumljivo iz igre povlekel ravno Kregarja, ki je bil najbolj nevaren igralec Radomelj. Kazen je hitro sledila. Lendavska ekipa, ki je znova stopnjevala pritisk, je znižala v 72. minuti, ko je po podaji Pakuja z leve strani z glavo zadel Jaka Bizjak. Žoga je na poti v gol oplazila enega od branilcev Kalcerja in prevarala vratarja Davida Šugića - 2 : 1. Lendavčani bi lahko do zaslužene točke prišli v 80. minuti, vendar je po podaji Mihaela Rebernika z desne strani Nermin Haljeta poslal žogo le za kakšnih 10 cm mimo vrat. 

V 91. minuti, ko so gostje vse sile prestavili v napad in pozabili na obrambo, je Varga v protinapadu idealno zaposlil Žana Nikolića, ta pa je z diagonalnim strelom z leve strani premagal Raduho - 3 : 1. Radomljani imajo sedaj na lestvici že devet točk več od Lendavčanov.  

nk radomlje
NK Radomlje
Navijači Radomelj so tudi tokrat ob koncu tekme poskrbeli za dimno zaveso.

2.-snl radomlje nafta-1903 3-:-1 enajsti krog