vestnik

Derbi brez gledalcev: Maribor - Mura 1 : 1

Vestnik.si, 13. 3. 2022
Aleš Cipot
Maribor : Mura
Šport

V Ljudskem vrtu sta se v derbiju 27. kroga prve lige pomerila Maribor in Mura. Vendar je tekma žal minila brez navijaške energije in strasti, saj je bil stadion zaradi kazni NZS prazen. Srečanje ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Maribora: Jug kap., Mutavčić, Mitrović, Watson, Sikošek, Antolin, Repas, Alvir, Sellouki, Šturm, Mudrinski. Trener: Radovan Karanović. 

Pri Mariboru manjkajo Makoumbou, Žugelj in Milec.

Začetna postava Mure: Ljubić, Gorenc, Karamarko, Pucko, Beganović, Šturm, Lorbek, Horvat, Bobičanec kap., Daku, Mulahusejnović. Trener: Damir Čontala.

Pri Muri v kadru ni Balažica.

Srečanje vodi Roberto Ponis iz Kopra.

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

1: Začetek tekme.

5: Prva velika priložnost za Muro: po podaji Šturma je po levi strani pobegnil Horvat in podal pred vrata, vratar Jug pa je ravno toliko spremenil smer žogi, da je Daku iz bližine ni uspel pospraviti v mrežo. 

6: Strel Mudrinskega mimo vrat. 

11: Po podaji Mudrinskega je obramba Mure pozabila na Repasa, ki je prišel sam pred vrata in sprožil, goste pa je z izvrstno obrambo rešil vratar Ljubić. 

13: Še dve odlični obrambi Ljubića, najprej po strelu Repasa iz daljave, potem pa še po strelu Mudrinskega z leve strani. 

18: Po podaji Dakuja ter strelu Horvata in odbitku je na desni strani močno sprožil Beganović, vendar ni bil dovolj natančen. 

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

29: Kakšno priložnost je sedaj zapravil Mudrinski! Darilo na pladnju mu je serviral Pucko, ki je preslabo podal nazaj do Ljubića. Mudrinski je želel po desni strani preigrati vratarja Mure, na koncu pa je z desne strani iz bližine zadel samo zunanji del mreže. 

Ob tem se je še poškodoval Ljubić. Neumnost Pucka bi lahko Muro drago stala.

32: Menjava vratarjev pri Muri: Zalokar namesto Ljubića. 

34: Strel Danijela Šturma, Zalokar odbija v kot.

35: Strel Alvirja skoraj iz istega položaja končuje v vratnici. 

44: Po podaji Bobičanca z zadnjim delom glave z rahlim lobom strelja Šturm, vendar prek vrat. 

45: Štiri minute dodatka.

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

45+3: Po veliki gneči pred vrati Juga in ostrem boju za žogo je Mitrović nahrulil na tleh ležečega Mulahusejnovića in oba sta si skoraj skočila v lase. Oba sta prejela rumeni karton in oba bosta zaradi tega manjkala v naslednjem krogu. 

45+5: Na precejšnje presenečenje večine je sodnik Roberto Ponis po ogledu VAR-a dosodil enajstmetrovko za Muro! Šele po počasnem posnetku se je videlo, da je po podaji Šturma z glavo žoga v kazenskem prostoru Maribora v roko zadela Mutavčića.

45+6: GOOOL 0 : 1 Tomi Horvat! Horvat je bil zanesljiv izvajalec enajstmetrovke.  

45+6: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Prvi del je ostal še najbolj pod vtisom dokaj nervoznega in zmedenega dogajanja v sodnikovem dodatku, ki pa je skorajda malce nepričakovano prineslo vodstvo Muri. Drugače sta se obe moštvi v prvem polčasu še trudili, da bi izvedli čim več nevarnih akcij, ampak je zaradi odsotnosti gledalcev ambient precej žalosten in osiromašen. Pri Mariboru se lahko po glavi tolče predvsem Mudrinski, ki je imel ogromno priložnost, a je ni izkoristil, pri Muri pa ostaja skrb, da bi lahko po poškodovanem Ljubiću zunaj igre ostal še Bobičanec, ki si je sredi prvega dela poškodoval gleženj, a je vztrajal vse do konca.  

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjavi pri obeh klubih: Ivanović namesto D. Šturma in pri Muri je žal moral res poškodovani Bobičanec prepustiti mesto Kozarju.  

50: Do žoge in strela se je priboril Daku, vendar je z desne strani meril precej predvidljivo, tako da je Jug njegov strel ubranil. 

52: Alvir z desne strani žogo pošilja prek vrat. 

55: Napaka Juga, ki se je žoge dotaknil z roko zunaj kazenskega prostora.

56: Po prostem strelu Horvata z desne strani je z glavo v skoku poskušal Karamarko, Jug je žogo odbil samo do Gorenca, ta pa je iz prve poslal okroglo usnje prek vrat. 

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

62: Rumeni karton Repas.

63: Po prostem strelu Horvata žoge pred golom ni dobro zadel Karamarko, drugače bi lahko bilo zelo nevarno za domače. 

67: Po podaji Mulahusejnovića z desne strani z glavo prek vrat strelja Šturm.

68: Viole ne morejo iz svoje kože. Zbrani zunaj stadiona so poskrbeli za pokanje s pirotehničnimi sredstvi in za ognjemet.  

71: Po podaji Mulahusejnovića, tokrat z leve strani, spet strelja Šturm, vendar vsi njegovi streli končujejo prek vrat. 

72: Rumeni karton Gorenc, ki bo manjkal na naslednji tekmi. 

75: Po podaji Ivanovića z leve strani z glavo strelja Mudrinski, Zalokar pa se je izkazal z izvrstno obrambo.

75: Menjava pri Mariboru: Kronaveter namesto Antolina.

80: Še ena menjava pri Mariboru: Tavares namesto Selloukija. 

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

82: GOL 1 : 1 Rok Kronaveter! Sedaj je bila kaznovana neumnost trenerskega štaba Mure, ki je predolgo okleval z menjavo poškodovanega Beganovića. Ta je čakal, da bi se vrnil v igro in na svojem položaju pustil praznino, ki jo je izkoristil Ivanović, z zunanjim delom stopala z leve strani podal žogo pred vrata, kjer jo je z glavo na drugo stran podaljšal Tavares, z močnim strelom pa jo je pod prečnik zabil Kronaveter. Ta gol gre prav gotovo na rovaš prepočasnega reagiranja v črno-belih vrstah.   

85: Dvojna menjava pri Muri: Maruško in Kous namesto Mulahusejnovića in Beganovića. 

86: Strel Maruška po tleh mimo vrat.

88: Z merjenim diagonalnim strelom po tleh žogo malce mimo vrat pošilja Ivanović.

90: Kakšno priložnost je zdaj zapravil Daku! Po odlični podaji Horvata je sam pred vrati poslal žogo za malenkost mimo stičišča prečnika in vratnice. 

90: Štiri minute dodatka.

91: Strel Tavaresa iz prve z desne strani, vendar ne dovolj močno, tako da Zalokar zanesljivo brani. 

94: Konec tekme. 1 : 1. 

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Mura je zapravila priložnost, da bi se iz Maribora vrnila z vsemi tremi točkami in se še bolj približala vodilnim ekipam. V drugem polčasu je imela namreč vse pod nadzorom, dokler v njenem štabu niso prepočasi reagirali z menjavo že dlje časa med tekmo poškodovanega Beganovića, kar je Maribor hitro izkoristil in kaznoval. Naj spomnimo, da to ni prvič v zadnjem letu, da so črno-beli na tak način prejeli gol. Res pa je, da je tudi Mura v dodatku prvega polčasa na dokaj lahek način prišla do zadetka. Remi je terjal tudi krvav davek. Poškodovana sta Ljubić in Bobičanec, pa tudi Beganović, v naslednjem krogu pa zaradi kartonov ne bosta smela nastopiti Gorenc in Mulahusejnović.    

"Moramo biti zadovoljni z neodločenim izidom, saj smo igrali z vodilno ekipo, vendar pa ostaja grenak priokus, saj smo večino drugega polčasa prevladovali, pa potem dobili ta gol. Ampak po drugi strani bi tudi Maribor lahko proti koncu dosegel še drugi zadetek, tako da je na koncu remi povsem realen. Upam, da bosta Bobičanec in Ljubić v naslednjem krogu že nared," je po tekmi dejal trener Mure Damir Čontala. 

maribor, mura, ljudski-vrt
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Mura ostaja na četrtem mestu, sedaj pa bo imela malo več časa za počitek, saj bo naslednjo tekmo odigrala 19. marca, gostovala pa bo pri Taboru v Sežani. 

Aleš Cipot
Maribor : Mura
plt 27.-krog maribor mura