vestnik

Derbi SŽNL: Pomurke spet premagale Olimpijo

Vestnik.si, 11. 10. 2020
Aleš Cipot
Pomurke so drugič v tej sezoni premagale Ljubljančanke.
Šport

V derbiju 9. krogu SŽNL so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci v Ljubljani ugnale Olimpijo s 3 : 1 in si tako na veliko odprle vrata do novega naslova državnih prvakinj.

Olimpija Ljubljana - Nona Pomurje Beltinci 1 : 3 (1 : 2)

Igrišče z umetno travo v športnem parku Jama Ljubljana-Bežigrad, 30 gledalcev, sodnica: Aleksandra Česen (Velesovo pri Kranju).

Strelke: 0 : 1 Makovec (11), 1 : 1 Rozmarič (29, a. g.), 1 : 2 Korošec (39, 11m), 1 : 3 Kajzba (71).

Rumeni kartoni: Klopčič, Rogan, Kumalić, Kralj, Kos; Makovec, Nemec, Kolar.

Rdeča kartona: Vindišar (37), Kralj (78, drugi rumeni) - obe Olimpija Ljubljana.

Olimpija Ljubljana: Šapek, Kos, Kralj, Česnik (Žvokelj, 46), Rogan kap., Milović, Vindišar, Kumalić (Prša, 41), Duronjić (Križaj, 86), Paliska, Klopčič. Trener: Milomir Kondić.

Nona Pomurje Beltinci: Nemet (Kocijan, 83), Golob, Kolar, Korošec, Kolbl kap., Nemec, Rozmarič, Tibaut, Hofman (K. Horvat, 77), Makovec (Sok, 84), Kajzba. Trener: Sandi Bauer.

Nogometašinje Olimpije in Pomurja so se tokrat merile skoraj v neregularnih pogojih, v deževnem vremenu ter na povsem razmočenem in težkem igrišču z umetno travo, kjer so manjše mlake večkrat ustavljale žogo pri podajah. A vodilne Pomurke, ki so Ljubljančanke premagale že v 2. krogu v Bratoncih s 6 : 2, so slavile tudi tokrat. 
Povedle so v 11. minuti, ko je Špela Kolbl poslala žogo visoko z leve strani, do nje pa sta se kazenskem prostoru dokopali Nina Kajzba in Sara Makovec, slednja pa je zabila iz bližine - 0 : 1. Tudi edini gol za Olimpijo so dosegle Pomurke. V 29. minuti je Špela Rozmarič skušala odbiti žogo pred nevarno Ano Milović, to pa je storila tako nespretno, da je poslala okroglo usnje v lastno mrežo - 1 : 1. V 39. minuti je Zala Vindišar v svojem kazenskem prostoru podrla Nino Kajzba, sodnica Aleksandra Česen pa je pokazala na belo piko. Kaja Korošec je najprej slabo izvedla enajstmetrovko, tako da je Nika Šapek ubranila njen strel, vendar je sodnica videla, da se je vratarka Ljubljančank pred strelom prehitro premaknila iz vrat, zato je bilo treba najstrožjo kazen ponoviti, seveda ob glasnih ugovorih gostiteljic. Koroščeva je spet streljala v isti kot, vendar tokrat dosti bolje, tako da je bila Šapkova brez moči - 1 : 2.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-olimpija
Aleš Cipot
Pomurke so drugič v tej sezoni premagale Ljubljančanke.

V 71. minuti je bilo vse odločeno. Po prostem strelu Kolblove, spet z leve strani, je žoga prišla do Kajzbove, ki jo je iz bližine pospravila v mrežo - 1 : 3. To je bil že njen skupno 19. gol v tem prvenstvu in tako še dalje prepričljivo vodi na lestvici strelk. Obe ekipi sta imeli med tekmo še nekaj zelo lepih priložnosti. A Olimpiji ni uspevalo ugnati zanesljive vratarke Sare Nemet, Pomurke pa so bile pri svojih za malenkost nenatančne. S to zmago ima Pomurje že šest točk prednosti pred Ljubljančankami.  
nogomet ženske olimpija žnk-pomurje 1-:-3