vestnik

Zmaga v sodnikovem dodatku: Mura - Koper 2 : 1

Vestnik.si, 28. 11. 2020
Aleš Cipot
Mura : Koper
Šport

V uvodni tekmi 14. kroga PLTS sta se v Fazaneriji od 14.15 dalje merila Mura in Koper, ki sta bila na lestvici na četrtem in tretjem mestu, ločila pa ju je samo ena točka.

Srečanje vodi Nejc Kajtazović iz Kranja.

Začetna postava Mure: Zalokar, Travner, Gorenc, Lovrić, Karničnik, Horvat, Kouter kap., Bobičanec, Filipović, Marič, Žižek. Trener: Ante Šimundža. Kakšna smola! Na ogrevanju pred tekmo se je poškodoval vratar Matko Obradović, ki je bil v zadnjem času v izjemni formi.

Začetna postava Kopra: Vargić, Jozinović, Mišić, Guberac kap., Žužek, Barišić, Dodlek, Pejić, Krajinović, Spinelli, Rajčević. Trener: Miran Srebrnič.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

1: Začetek tekme z minuto molka v spomin na Diega Maradono.

6: Lepa priložnost za Muro: po predložku Travnerja je najvišje skočil Filipović in streljal z glavo proti daljšemu kotu, vendar za malenkost zgrešil.

11: Bobičanec je ukradel žogo, preigral dva igralca Kopra in streljal, a Vargić odbija z nogo.

12: Še ena "bomba" Bobija, Vargić spet odbija.

14: Hiter prodor Horvata in strel, vendar mimo vrat. Mura v teh minutah prevladuje.

30: Sedaj že dlje časa obdobje prazne igre, v kateri ne ena ne druga ekipa ni prišla do kakšne priložnosti.

34: Vendarle strel Karničnika, a prek vrat.

36: Po kotu prvi strel Kopra na tekmi, a je Spinelli z glavo poslal žogo precej mimo vrat.

39: Najlepšo priložnost Kopru je podaril Bobičanec, ki je po kotu gostov odbil žogo proti prečniku Murinih vrat, dobra reakcija Zalokarja je rešila avtogol.

42: Do strela je neoviran prišel Barišić, ki naj bi bil v prepovedanem položaju, a kljub temu je Zalokar izvrstno reagiral.

44: Prvi rumeni karton na tekmi: Gorenc.

44: Iz prostega strela z desne strani je poskusil Rajčević, Zalokar odbija žogo z roko.

45: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Prvih petnajst minut je bila Mura zelo motivirana in je škoda, da ni izkoristila vsaj eno od svojih lepih priložnosti. Po obdobju slabe igre pa je zadnjih deset minut pripadlo Kopru, ki pa si je pripravil le dve priložnosti. Zalokar je v vratih zaenkrat zelo dobro nadomestil poškodovanega Obradovića.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

46: Začetek drugega polčasa. 

48: Mura je po kotu pritisnila, na koncu pa Filipović pošilja žogo visoko čez vrata s svojo slabšo nogo, desnico.

52: Rumeni karton tudi za Koprčane: Dodlek.

53: Po prostem strelu Bobičanca je Mura spet silovito pritisnila, na koncu je "bombo" poslal Kouter, a je ta končala v koprskem bloku. 

58: Trojna menjava pri Kopru: na igrišče prihajajo Knežević, Vršič in Mulahusejnović. Iz igre Barišić, Guberac in Spinelli.

59: Sedaj Mura dvakrat ni imela sreče. Najprej je po strelu Travnerja žoga oplazila koprskega branilca in za nekaj centimetrov zgrešila vrata, po kotu pa je odlično z glavo streljal Lovrić, a spet je okroglo usnje le za par centimetrov odvihralo mimo gola.

62: Četrta menjava pri Kopru: Čirjak namesto Jozinovića.

72: Neprevidnost Gorenca bi lahko drago stala Muro, a je strel Krajinovića odbil Zalokar, na koncu pa je Gorenc vendarle razčistil situacijo.

73: Poizkus Bobičanca, a neposredno v Vargića.

75: Prvi menjavi pri Muri: Cipot in Maroša namesto Žižka in Filipovića.

79: GOOOOL 1 : 0 Kai Cipot! Po podaji Koutra z desne strani Cipot z glavo zadeva desni spodnji kot. Zasluženo vodstvo Mure.

81: Zadnja menjava pri Kopru: Stevanović namesto Dodleka.

83: Rumeni karton: Maroša.

86: GOL 1 : 1 Nardin Mulahusejnović! Po dolgi podaji iz sredine je Stevanović lepo pripravil žogo za vtekajočega Čirjaka, ki je nato podal z leve strani, pred vrati je bil Gorenc prenizek v skoku, Mulahusejnović pa je iz bližine zadel z glavo.

87: Menjava pri Muri: Štrakl namesto Mariča.

88: Po veliki napaki Lovrića bi lahko Koprčani celo povedli, a je strel Krajinovića v zadnjem hipu blokiral Karničnik.

90: Štiri minute dodatka. 

91: Rumeni karton: Mišić.

92: Strel Bobičanca je zaradi dotika Kneževića končal v kotu.

93: GOOOOOL 2 : 1 Jan Gorenc! Po kotu Bobičanca je žogo z glavo podaljšal Travner, ta se je od vratnice ob veliki gneči odbila nazaj do Gorenca, ki jo je z golove črte potisnil v mrežo.

94: Konec tekme. 2 : 1. 

Dobro in dramatično srečanje. Čeprav bi napake lahko usodno stale Muro, je njena zmaga tokrat zaslužena, saj si je skoraj ves čas bolj prizadevala za dosego zadetka in je z agresivno igro pritiskala proti vratom Kopra. To kaže tudi statistika: streljala je kar 23-krat, Koper pa samo šestkrat. Na koncu se ji je vztrajnost poplačala.

"Bila je trda in težka tekma. Imeli smo več priložnosti, zato mislim, da smo na koncu, tudi z malo sreče, zasluženo zmagali. Sam sem pri golu Kopra slabo pokril Mulahusejnovića, zato sem še toliko bolj vesel, da sem dosegel zmagoviti zadetek," je po tekmi dejal Jan Gorenc. 

"Glede na vse priložnosti, ki smo jih imeli, menim, da smo zasluženo slavili. Lahko bi bilo tudi obratno, da bi zmagal nasprotnik, ampak mislim, da to ne bilo zasluženo. Že od začetka, predvsem pa v drugem polčasu smo pokazali visoko raven energičnosti, tekmovalnosti in napadalnosti ter na koncu z malo sreče dobili tudi vse tri točke. Vrtimo se v začaranem krogu poškodb, sedaj se nam je poškodoval še Obradović, ampak tudi to se bo moralo enkrat nehati," pa je menil trener Ante Šimundža. 

14.-krog mura koper fazanerija
Kaj zdaj berejo drugi