vestnik

Derbi v soboto: Pravico bo delil Kranjčan, na voljo še 600 vstopnic, veljali bodo poostreni varnostni ukrepi

Vestnik, 1. 8. 2019
Aleš Cipot
Sodnik sobotnega derbija bo Nejc Kajtazovič. 
Šport

Po tem, ko so Muraši v minulem krogu 1. SNL zaradi prestavljene tekme z Domžalami mirovali, jih v soboto zvečer čaka derbi z Mariborom.

Kot sporočajo iz Nogometne šole Mura, je na voljo še okrog 600 vstopnic. Pred srečanjem z vijoličnimi so posneli tudi posebno vabilo, ki si ga lahko ogledate spodaj.


Jutri med 14. in 18. uro bo še potekala prodaja vstopnic in navijaških rekvizitov tudi v nakupovalnem centru Murska Sobota.


Nogometna zveza Slovenije je medtem že objavila, kdo bo v soboto delil pravico. To bo Nejc Kajtazovič iz Kranja, njegovi pomočniki pa bodo Andraž Kovačič, Aleksander Kasapović, Aleš Skok, Andrej Žnidarič in Roman Glažar.


Naj spomnimo, da so se štiri medsebojne tekme v lanski sezoni končale brez poraza Mure. Enkrat so bili boljši od vijoličastih, ki so se včeraj uvrstili v 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov (čaka jih Rosenborg), in sicer s 4 : 1, trikrat pa je bilo neodločeno (2 : 2, 1 : 1, 0 : 0). V Fazanerijo se bo prvič vrnil tudi bivši Murin branilec Špiro Peričić, ki je v intervjuju že dejal, da je z vsemi v soboškem klubu ostal v dobrih odnosih.

Mura-maribor sodnik fazanerija