vestnik

Derbi: Več kot deset tisoč evrov kazni zaradi nešportnega vedenja

Vestnik, 29. 11. 2018
Aleš Cipot
Olimpija mora plačati denarno kazen v višini 9.050 evrov. 
Šport

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je Olimpijo zaradi neprimernega in nešportnega ravnanja kaznoval z 9.050 evri, Muro pa z 1260 evri. 

Soboški klub je bil kaznovan zaradi nešportnega vedenja več igralcev, prejeli so namreč šest rumernih kartonov, za kar se izreče denarna kazen v višini 360 evrov. Obenem je klub denarno kazen v višini 900 evrov prejel še zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine. Ta je prižgala nekaj bakel, so pa tudi žaljivo skandirali sodnikom, je navedeno v zapisniku.



Precej višji znesek pa bo moral iz klubske blagajne odšteti ljubljanski klub. Ta je bil kaznovan z 9.050 evri. Spisek neprimernih in nešportnih vedenj zajema prižiganje ogromne količine bakel, zaradi česar se je sprostila velika količina dima, zaradi katerega se je tekma pričela z več kot petminutno zamudo. Kaznovani so tudi zaradi odvrženih bakel na igralno površino in v vratarjev prostor nasprotne ekipe, aktivirali so dve petardi, zaradi bakel na igrišču pa je bila igra tudi dvakrat prekinjena. Prav tako so člani organizirane navijaške skupine poskušali vdreti na igrišče, a so jih pravočasno ustavili varnostniki in policisti. Kazen pa so prejeli še zaradi večkratnega žaljivega skandiranja nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Aleš Cipot
Zaradi bakel je kaznovana tudi Mura. 
disciplinski zapisnik NŠ Mura nk olimpija
Kaj zdaj berejo drugi