vestnik

Derbi: Več kot deset tisoč evrov kazni zaradi nešportnega vedenja

Vestnik, 29. 11. 2018
Aleš Cipot
Olimpija mora plačati denarno kazen v višini 9.050 evrov. 
Šport

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je Olimpijo zaradi neprimernega in nešportnega ravnanja kaznoval z 9.050 evri, Muro pa z 1260 evri. 

Soboški klub je bil kaznovan zaradi nešportnega vedenja več igralcev, prejeli so namreč šest rumernih kartonov, za kar se izreče denarna kazen v višini 360 evrov. Obenem je klub denarno kazen v višini 900 evrov prejel še zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine. Ta je prižgala nekaj bakel, so pa tudi žaljivo skandirali sodnikom, je navedeno v zapisniku.


Precej višji znesek pa bo moral iz klubske blagajne odšteti ljubljanski klub. Ta je bil kaznovan z 9.050 evri. Spisek neprimernih in nešportnih vedenj zajema prižiganje ogromne količine bakel, zaradi česar se je sprostila velika količina dima, zaradi katerega se je tekma pričela z več kot petminutno zamudo. Kaznovani so tudi zaradi odvrženih bakel na igralno površino in v vratarjev prostor nasprotne ekipe, aktivirali so dve petardi, zaradi bakel na igrišču pa je bila igra tudi dvakrat prekinjena. Prav tako so člani organizirane navijaške skupine poskušali vdreti na igrišče, a so jih pravočasno ustavili varnostniki in policisti. Kazen pa so prejeli še zaradi večkratnega žaljivega skandiranja nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Aleš Cipot
Zaradi bakel je kaznovana tudi Mura.