vestnik

Dinamo - Mura 2 : 2

Tomo Köleš, 23. 3. 2019
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
Dinamo - Mura v Zagrebu. 
Šport

Mura je prijetno presenetila v pripravljalni tekmi v Zagrebu. Proti še nedavno "evropskemu" Dinamu, ki je resda tokrat igral brez svojih hrvaških reprezentantov, je iztržila remi 2 : 2 (2 : 0), na koncu pa bi lahko še zmagala.

1 : 0 Oršić (18), 2 : 0 Andrić (27, 11m), 2 : 1 Maroša (66), 2 : 2 Kouter (67).



Srečanje je bilo na stadionu Hitrec Kacian v zagrebškem Maksimirju in je bilo odprto za javnost, za razliko od tekme v začetku julija 2017, ko je Dinamo v Fazaneriji premagal Muro, takrat še novo drugoligašinjo, s 4 : 0. Tokrat se je Zagrebčanom predstavilo povsem drugačno, močnejše soboško moštvo, res pa je bil Dinamo predvsem v prve pol ure igre boljši.
Mura je začela v postavi: Šafarić, Pucko, Maruško, Bošković, Rebernik, Lorbek, Šporn, Ćerimagić, Bobičanec, Karničnik, Sirk.
Zagrebčani so povedli v 18. minuti, ko je Mislav Oršić z močnim in natančno merjenim strelom poslal žogo v daljši kot vrat Deana Šafarića. Slednji je tudi sam zakrivil enajstmetrovko v 27. minuti, ko si je podal predolg predložek, nato pa je moral s prekrškom zaustaviti domačega napadalca. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Komnen Andrić, čepravi bi Šafarić njegov strel skorajda ubranil.


Po prvem polčasu je bilo tako 2 : 0 za Dinamo in Zagrebčani so skupaj z nekaterimi svojimi navijači v mislih že premlevali novo zmago. A v drugem polčasu je trener črno-belih Ante Šimundža v igro poslal svoje adute: Matka Obradoviča v vrata, Luko Šušnjaro in Klemna Šturma na levi bok, Alena Kozarja v defenzivno sredino, Nina Kouterja v ofenzivno sredino ter Amadeja Marošo v napad. Mura je tako začela prevladovati, še posebej, ko so tudi v domačem moštvu opravili številne menjave. Presenečeni gostitelji so kaj kmalu dobili dva udarca v razmaku ene minute.
V 66. minuti je z desne strani podal Mihael Rebernik, žogo pa je nekako z glavo v gol pospravil Maroša. Že v naslednji minuti je po levi strani pobegnil Šušnjara, ki ga domači branilci nikakor niso mogli zaustaviti, in podal pred vrata, kjer je žogo z bližine pod prečnik zabil Nino Kouter.


Mura bi lahko tudi zmagala, saj je Šušnjara v 89. minuti znova pobegnil svojim čuvajem, iz igre vrgel še zadnjega branilca, nato pa je njegov plasiran strel zaustavil zagrebški vratar. V prvi minuti sodnikovega dodatka se je v veliki priložnosti znašel še Maroša, a je njegov strel blokiral domači čuvaj mreže, ki se mu je pogumno vrgel pred noge in nato še ulovil žogo, ki jo je z ne preveč močnim strelom v gol skušal spraviti Kouter.
Skupno je imela Mura celo več boljših priložnosti na tekmi, saj so že prvem polčasu nevarno streljali tudi Luka Bobičanec, Aleksandar Bošković in Rok Sirk.


nogomet pripravljalna tekma Dinamo Zagreb mura 2 : 2
Kaj zdaj berejo drugi