vestnik

(FOTO) Dober odpor soboških odbojkarjev pokalnemu prvaku

Vestnik.si, 26. 10. 2021
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in Calcit Volley.
Šport

Po dveh zaporednih zmagah so odbojkarji Panvite Pomgrada v 4. krogu 1. A lige v Murski Soboti gostili Calcit Volley iz Kamnika in utrpeli drugi poraz v sezoni.

Kamničani so v dvorani OŠ I slavili s 3 : 1 (19, 19, -24, 23). Panvita Pomgrad, ki jo v naslednjem krogu to soboto čaka gostovanje v Kranju, si s Kamničani in Kanalci deli tretje mesto, vse tri ekipe pa so zbrale po šest točk.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in Calcit Volley.

Po prvih dveh nizih ni kazalo, da bi tokrat soboška ekipa lahko zagrenila življenje Kamničanom. Gostiteljem igra ni stekla, predvsem pa je šepal sprejem servisa. V obeh nizih so gostje povedli s 14 : 10 in vodstva niso več izpustili iz rok.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in Calcit Volley.

Šele po zaostanku dveh nizov so se soboški odbojkarji prebudili in zaigrali na višjem nivoju. V tretjem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, v končnici pa je Jakob Rojnik svoji ekipi pri izidu 24 : 22 priigral prvo zaključno žogo, a Connor McConnell ni znal unovčiti začetnega udarca. Z asom je za izenačenje na 24. točki poskrbel Tommi Juhani Siirila. Zadnji dve točki v nizu sta bili delo Rojnika. Najprej je uspešno sklenil napad, nato pa z odličnim začetnim udarcem priigral domačim zmago s 26 : 24. Tudi četrti niz je bil izenačen in razburljiv, gostitelji pa niso uspeli izkoristiti vodstva v končnici z 22 : 20. Izkušeni gostje so poskrbeli za preobrat in se po dveh zapravljenih domačih napadih, po skoraj dveh urah igre, veselili zmage v prekmurski prestolnici. »Spet smo imeli težave z začetkom tekme in to smo prenesli še v drugi niz, kjer nismo igrali tako, kot znamo. In zato se nam v četrtem nizu ni izšlo, da bi tekmo podaljšali v peti niz. V četrtem nizu smo namreč sami zapravili priložnost za zmago in zato je Kamnik to tekmo dobil. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Kranju in res škoda, da smo tokrat ostali brez točk, saj smo spet začeli igrati prepozno,« je po srečanju dejal trener Sobočanov Dejan Fujs.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in Calcit Volley.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 13, McConnell 14, Drvarič 1, Radović 11, Rojnik 20, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl (L), Vori (L).

odbojka panvita-calcit-volley 1-:-3