vestnik

Dobrodelni kolesarski maraton danes prihaja v Dobrovnik

Vestnik.si, 29. 4. 2021
Nataša Juhnov
Dobrovnik, 24.urni kolesarski maraton, SLO24Ultra.
Šport

Kolesarja ultramaratonca Damijan Zupanc in Alojz Poglavc sta 27. aprila v Novem mestu začela dobrodelni kolesarski maraton DOS, kolesarska karavana pa bo v petek zvečer, prispela tudi v Dobrovnik.

Damijan Zupanc in Alojz Poglavc sta v Prekmurju in v občini Dobrovnik dobro znana, saj sta že kolesarila na tukajšnjih maratonih – predvsem na SLO24ULTRA. Danes proti večeru se bo kolesarska kolona tudi s kolesarji iz Pomurja in domačega kolesarskega kluba Ocean Orchids Cycling Team pripeljala v Dobrovnik, kjer bo prenočila in se v soboto zjutraj,  1. maja, podala na zadnjo, peto etapo do cilja v Novem Mestu. Skupno je celotna trasa dobrodelnega kolesarskega maratona DOS dolga 1225 kilometrov, v petek zjutraj pa bodo kolesarji krenili iz Prevalj. 

444dcce78ad92fe94486d094ae9d00fb
Jure Zauneker
Dirka SLO24Ultra.

V letu 2020 je bil projekt uspešno izpeljan prvič, udeležilo se ga je več kot 150 kolesarjev. Participacija za vožnjo je bila 10 evrov, zbrana sredstva pa so bila po koncu projekta v sodelovanju z Lions klubom Trebnje v celoti namenjena izbrani socialno ogroženi družini iz novomeškega območja. V letu 2021 prejemnika zbranih sredstev niso omejili krajevno, temveč regionalno. Ime bodo razkrili med medijsko kampanjo v prihajajočih mesecih.

kolesarski-maraton dobrodelno-kolesarjenje DOBROVNIK