vestnik

(VIDEO) Dončić o uvrstitvi na tekmo zvezd: "Sanje so se uresničile"

STA, 24. 1. 2020
Reuters
Dončić bo kot prvi Slovenec zaigral na tekmi zvezd v NBA.
Šport

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po koncu glasovanja tudi uradno član prve peterke na tekmi zvezd lige NBA All-Star, kar mu je uspelo kot prvemu Slovencu doslej. Kapetana ekip na tekmi All-Star, ki bo 16. februarja v Chicagu, bosta sicer Američan LeBron James na zahodu ter Grk Giannis Antetokounmpo na vzhodu.

Zvezdnik Los Angeles Lakers James bo kapetan ekipe zahodne konference še drugo sezono zaporedoma, najkoristnejši igralec (MVP) lige in član Milwaukee Bucks Antetokounmpo pa bo spet naloge kapetana opravljal za ekipo vzhoda. James in Antetokounmpo imata čast izbirati igralce, ker sta dobila največ glasov. Glasovanje za tekmo zvezd se je končalo z glasovanjem navijačev, ki velja 50 odstotkov, 25 odstotkov glasov dodajo igralci, preostalih 25 pa izbrani novinarji pri izboru desetih članov začetnih peterk.

Svež obraz na seznamu zahoda je Dončić, mladi zvezdnik Dallas Mavericks, ki se bo pridružil zvezdniku Houston Rockets Jamesu Hardnu, MVP lanske končnice Kawhiju Leonardu (LA Clippers) in Anthonyju Davisu (LA Lakers). Tako kot Dončiću na zahodu je prva uvrstitev na tekmo zvezd vzhoda uspela še enemu lanskemu novincu, Traeju Youngu (Atlanta Hawks). Young bo igral ob Kembi Walkerju (Boston Celtics), Joelu Embiidu (Philadelphia 76ers) in Pascalu Siakamu (Toronto Raptors).

James, prejel je 6,27 milijona glasov navijačev, in Antetokounmpo s 5,9 milijona sta najboljša v obeh konferencah, Dončić je le malo zaostal za Jamesom s kar 6,11 milijona glasovi navijačev. Pred Dončićem je imel čast igranja na tekmi zvezd njegov nekdanji reprezentančni soigralec Goran Dragić, ki je leta 2008 sodeloval na spektaklu v Los Angelesu na povabilo komisarja lige Adama Silverja, ki je poiskal zamenjave za poškodovane predhodno izbrane igralce.

V spodnjem videu si lahko ogledate nekaj Dončićevih največjih mojstrovin v NBA. 

nba tekmovanje
Kaj zdaj berejo drugi