vestnik

Dragan Brkić pred koncem osvobodil Nafto izpod pritiska

Vestnik.si, 21. 8. 2022
Jure Zauneker
Nafta in Ilirija.
Šport

V 4. krogu 2. SNL je Nafta v Lendavi premagala Ilirijo s 3 : 0, vendar gostje, sami nekdanji prvoligaški igralci, niso bili v tako podrejenem položaju, kot kaže končni izid. Prav nasprotno, v drugem polčasu so povsem stisnili domače v obrambo in bili blizu izenačenja, nato pa je tik ob koncu dvakrat udaril Dragan Brkić.

Nafta 1903 - Ilirija 1911 3 : 0 (1 : 0)

Športni park Lendava, 450 gledalcev, sodnik: Uroš Rađević. 

Strelca: 1 : 0 Szabo (21), 2 : 0 D. Brkić (86), 3 : 0 D. Brkić (87).

Rumeni kartoni: Florjanc, Papp, Oštrek, Haljeta, Kumer; M. Brkić, T. Gorenc Stankovič, Golob, Končar (pomočnik trenerja). 

Nafta 1903: Kiss, Urh (Zoltan, 46), Stare (D. Brkić, 46), Kumer, Szabo, Haljeta (Feher, 75), Oštrek kap., Papp, Florjanc, Igrec (Sukejmanović, 46), Drk (Dinnyes, 58). Trener: Gabor Boer. 

lendava, nogomet-nafta--ilirija
Jure Zauneker
Nafta in Ilirija.

Ilirija 1911: Džafić, Tomiček, Ivkič, Mlakar, Klemenčič, Piskule (Golob, 51), M. Brkić (Slaviček, 75), Djermanović kap. (Bracovič, 88), Huč (Bošnjović, 88), Kepic, T. Gorenc Stankovič. Trener: Goran Stanković. 

Najpomembnejši trenutki srečanja:

21: GOL 1 : 0 Bence Szabo! Stjepan Oštrek si je priboril strel in s svojo levico zadel vratnico. Žoga se je odbila na levo stran, kjer je bil na pravem mestu Szabo in jo poslal pod prečnik. 

26: Ilirijani so izigrali obrambo Nafte, na levi strani se je sam pred vrati znašel Tomaž Kepic, vendar ni bil natančen. V nadaljevanju napada je poskusil Lan Piskule in meril za malo mimo stičišča vratnice in prečnika. 

32: Ogromna priložnost za goste. Piskule je videl, da je vratar Agoston Kiss precej zunaj svojih vrat, in ga je z lobom z razdalje že premagal, a je žogo zaustavil prečnik. Ta je prišla do Marka Huča, ki je bil povsem sam, a je streljal preveč ležerno, zato je okroglo usnje odvihralo za malenkost mimo vratnice. 

lendava, nogomet-nafta--ilirija
Jure Zauneker
Nafta in Ilirija.

56: Po prekršku nad Oštrekom je iz prostega strela poizkusil Szabo, a je meril za malo mimo desnega zgornjega kota vrat Elvisa Džafića. 

68: Po prostem strelu za goste je po podaji z leve strani z glavo dobro streljal kapetan Dejan Djermanović, vendar se je Kiss izkazal s parado. 

71: Marko Brkić, nekdanji igralec Mure, je poskusil z merjenim strelom, Kiss pa je imel kar precej dela, da je odbil ta udarec. 

72: V hitrem protinapadu je Žan Kumer podal do Dragan Brkića, ki je sprožil z desne strani, a je bil za malenkost nenatančen. 

86: GOL 2 : 0 Dragan Brkić! V hitri akciji domačih je Mirsad Sulejmanović na desni strani odlično našel Brkića, ki je najprej želel streljati z desnico, pa si je nato premislil in si prenesel žogo na levico. Zdelo se je že, da se je preveč zapletel, a se je okroglo usnje po strelu malce dotaknilo ležečega branilca in v manjšem loku končalo v nasprotnem kotu vrat.  

87: GOL 3 : 0 Dragan Brkić! Brkić je tokrat v svoji značilni akciji sprejel žogo na desni strani in jo nato z levico neubranljivo poslal v daljši kot vrat. 

90: Velika priložnost za Ljubljančane. Po zmedi v obrambi domačih je žoga prišla do Kepica, ki je neoviran streljal le s petih metrov, vendar je Kiss instinktivno odbil okroglo usnje z nogo in tako ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. 

lendava, nogomet-nafta--ilirija
Jure Zauneker
Nafta in Ilirija.

Sklep na kratko: Ilirija je v glavnem igrala, Nafta pa zadevala ob pravem času. Lendavčani so tokrat morali prikazati vse svoje sposobnosti v obrambi, še posebej v drugem delu, gostje pa lahko žalujejo za zapravljenimi priložnostmi predvsem v prvem polčasu, s katerimi bi si lahko zagotovili najmanj točko. Tako pa je Nafta vsaj začasno z 10 točkami na prvem mestu lestvice. 

lendava, nogomet-nafta--ilirija
Jure Zauneker
Nafta in Ilirija.

2.-snl nafta-1903 ilirija lendava
Kaj zdaj berejo drugi