vestnik

Drama v Murinih vrstah: Zalokar noče braniti, ker odhaja v Maribor! Kdo bo danes v vratih?

Vestnik.si, 21. 5. 2022
Aleš Cipot
Marko Zalokar dan pred tekmo z Mariborom odklonil igranje, saj se je z Mariborčani dogovoril za prestop. Mura ga je supsendirala.
Šport

Zaradi hujših kršitev pogodbe je pred današnjim derbijem iz ekipe suspendiran in umaknjen Marko Zalokar, ki je odklonil igranje proti Mariboru, saj bo pri Murinem rivalu nadaljeval kariero.

Kot so zapisali na spletni strani NŠ Mura, so pred jutrišnjo tekmo suspendirali Marka Zalokarja. Zoper Marka Zalokarja je bila namreč zaradi hujših kršitev profesionalne pogodbe podana prijava na disciplinsko komisijo DNŠ Mura. Ta je igralcu izdala sklep o suspenzu. Zalokar je suspendiran in umaknjen iz ekipe, ker se je, po njegovi izjavi, dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in odločno odklonil igranje na današnji tekmi 36. kroga Prve lige Telemach, ko v Fazaneriji gostuje Maribor.

mura, psv, fazanerija
Aleš Cipot
Kdo bo branil na današnjem derbiju, ki bo odločal o prvaku slovenske prve lige?

Dan pred tekmo sporočil novico in zavrnil današnji nastop

Zalokarju je bila pred tedni ponujena nova pogodba s strani kluba, a žal do podaljšanja sodelovanja ni prišlo. Danes, dan pred tekmo je klub obvestil, da bo kariero nadaljeval v Mariboru, posledično pa je večkrat odklonil poziv k temu, da odigra jutrišnjo tekmo.

V taboru črno-belih so sporočili, da imajo pripravljeno rešitev za neprijetno situacijo in so maksimalno motivirani za današnjo tekmo, na kateri bodo storili vse, da na pravi način odgovorijo na "takšne in drugačne distrakcije". 

Zalokar je k Muri prestopil iz Krškega februarja 2020, da bi zaostil konkurenco na vratarskem položaju in je tudi večkrat vskočil ob poškodbah prvega vratarja Matka Obradovića. V zimskem prestopnem roku so aktualni državni prvaki v svoje vrste zaradi ponovne poškodbe Obradovića na posojo pripeljali še Marina Ljubića, ki pa se je ravno tako poškodoval, zato je Zalokar na zadnjih šestih tekmah Mure bil prvi vratar. Danes tako Mura prav veliko izbire v vratih nima, po naših informacijah bi lahko tako vlogo prvega vratarja opravljala 17-letni Vid Šumenjak ali nemara celo Obradović, ki se je sicer vrnil v ritem treningov, a je nazadnje branil lanskega decembra. Tretja možnost je tudi mladinec Lan Erjavec. Zalokar ima sicer pogodbo z Muro do konca letošnjega junija, ko pa se bo, kot rečeno, pridružil štajerskim rivalom.

nš-mura suspenz marko-zalokar