vestnik

Kdo bo nasledil Dončiča in Garnbretovo?

STA, 17. 12. 2019
Profimedia
Janja Garnbret.
Šport

Drevi bo Društvo športnih novinarjev Slovenije izbralo najboljšo športnico, najboljšega športnika in najboljšo športno ekipo leta v Sloveniji. Dvainpetdeseta podelitev nagrad bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Ljubljansko prireditev bodo lahko v živo spremljali gostje v dvorani in tudi ostali ljubitelji športa v Sloveniji. Televizija Slovenija bo omogočila neposredni prenos. Kdo bo nasledil lanske slavljence, bo znano po osmi uri zvečer. Lani sta si naziva najboljših prislužila takrat še devetnajstletna najstnika, košarkarski zvezdnik Luka Dončić in športna plezalka Janja Garnbret. Jadralna posadka v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol je postala najboljša ekipa lanskega leta.

Luka Dončić, prekmurska gibanica, gostilna Rajh
FB Gostilna Rajh
Luka Dončić.


Letošnji podeljevalci bodo uspešni Slovenci, ki so s svojim delom pustili velik mednarodni pečat na številnih področjih. Med tistimi, ki bodo v dvorani, bosta tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in slovenski predsednik Borut Pahor. Predsednik Pahor bo dve uri pred tem za najboljše slovenske športnike v predsedniški palači pripravil tudi tradicionalni sprejem ob koncu leta. Uro pozneje se bodo najboljši slovenski športniki in drugi ugledni gostje sprehodili po modri preprogi v Cankarjevem domu.

Voditelja bosta, tako kot lani, športni novinar Saša Jerkovič in igralka Ajda Smrekar. Za glasbeno spremljavo bo ves čas skrbela vokalna skupina Bassless, ki pa zna pričarati tudi najrazličnejše inštrumente in druge zvoke. Predstavili se bodo plesalci Bolera, posebne točke so pripravili akrobatski duo Filip in Blaž ter Tjaša Dobravec na spiralnem drogu ob spremljavi violinistke Maše Golob.

Podelitev je prvič potekala leta 1968, ko sta bila najboljša telovadec Miroslav Cerar in atletinja Marjana Lubej.

šport prireditev
Kaj zdaj berejo drugi