vestnik

Državni prvak Rome, skupna zmaga Barefordu

I.B., 1. 9. 2019
FB Hot Air Baloons2020
Državni prvak je postal Vito Rome.
Šport

Z današnjim jutranjim poletom in s podelitvijo nagrad se je v Rakičanu zaključilo odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Skupno zmago je slavil Britanec, najboljši Slovenec na 6. mestu.

Na odprtem državnem prvenstvu oziroma na generalki pred svetovnim prvenstvom, ki bo prihodnje leto med 19. in 26. septembrom, je nastopilo 35 pilotov iz 16 držav. Vremenski pogoji so organizatorjem od torka do danes omogočili, da so izpeljali vseh devet načrtovanih poletov in vse tekmovalne naloge. 

rakičan, odprto-državno-prvenstvo-v-letenju-s-toplozračnimi-baloni
FB Hot Air Baloons2020
Skupne zmage se je razveselil Dominic Bareford iz Velike Britanije.

V skupni razvrstitvi je zmago dosegel Dominic Bareford iz Velike Britanije, drugi je bil John Petrehn, tretji pa Avstralec Matthew Scaife. Najboljši Slovenec je s šestim mestom Vito Rome iz Balonarskega kluba (BK) Uranos, ki je tako postal državni prvak v letenju s toplozračnimi baloni. Drugi v razvrstitvi državnega prvenstva je bil Jernej Bojanovič (BK Uranos), skupno sicer 20., na tretjo stopničko pa je stopil Radoš Švagelj iz BK Roto. Švagelj je bil skupno 30., 33. mesto je dosegel Aleš Švagelj, Dejan Buzeti iz BK Balovci je bil 34., Branko Ambrožič pa 35. 

rakičan odprto-državno-prvenstvu-v-letenju-s-toplozračnimi-baloni