vestnik

(EKIPA24) Šimundža zapušča Fazanerijo, NŠ Mura ne komentira. Znan naj bi bil že tudi njegov naslednik

Vestnik.si, 26. 12. 2021
Damjana Nemeš
Ante Šimundža naj bi zapustil Fazanerijo in trenersko kariero nadaljeval na klopi serijskih bolgarskih prvakov iz Razgrada.
Šport

Kot poroča Ekipa24, je mariborski strokovnjak sprejel pomembno odločitev.

Spletni portal Ekipa24 je prvi sporočil presenetljivo novico, da naj bi Ante Šimundža zapustil Fazanerijo in trenersko kariero nadaljeval na klopi serijskih bolgarskih prvakov iz Razgrada. To je bilo vroče vprašanje že v končnici jesenskega dela sezone, po odhodu črno-belih na zimskih oddih so se ugibanja zgolj stopnjevala.

V preteklih tednih je bilo sicer v zvezi z nadaljnjo usodo 50-letnega mariborskega strokovnjaka kar precej nasprotujočih si informacij, vseskozi je skrivnosten ostal tudi glavni igralec zgodbe. Mamljive ponudbe nikoli ni potrdil, a niti zanikal, zdaj pa po navedbah, ki smo jih dobili iz več zanesljivih virov, dvomov ni več - Ante Šimundža v prihodnje ne bo več vodil ekipe Mure. Preselil se bo na klop Ludogorca, z novimi delodajalci se je že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja, kmalu naj bi se zgodil tudi podpis pogodbe.

Za odziv smo prosili tudi Nogometno šolo Mura, ki pa za zdaj novice ne komentira. Bo pa klub po naših informacijah uradno izjavo dal v naslednjih dneh, ko bo več jasnega. Skoraj zagotovo pa je Ante Šimundža svojo zadnjo tekmo črno-belih že odvodil. Vprašanje pa ostaja, ali bo s seboj odpeljal tudi trenerski štab. 

Prav tako se že omenja naslednika Šimundže, in sicer naj bi to postal Damir Čontala, ki je bil pomočnik trenerja, prej pa trener v mladinski šoli. 

Več o ozadju dogajanja si boste lahko prebrali v ponedeljkovi izdaji Ekipe SN.

nogomet ante-šimundža nš-mura trener
Kaj zdaj berejo drugi