vestnik

Ela Škodnik je na tekmi lige prvakov na igrišče pospremila nogometaša Bayerna

D. N., 8. 11. 2022
Osebni arhiv
Ela Škodnik
Šport

Mlada nogometašinja si je tekmo med Bayernom iz Münchna in Interjem iz Milana ogledala skupaj z očetom Andrejem.

Eli Škodnik iz Beznovec se je že pri osmih letih uresničila ena od nogometnih želja, saj si je v živo ogledala tekmo nogometnih velikanov. Poročali smo že, da se je udeležila zadnje tekme skupinskega dela lige prvakov v skupini C med nogometnima kluboma Bayernom iz Münchna in Interjem iz Milana. 

ela-škodnik, liga-prvakov
Osebni arhiv
Ela Škodnik

Škodnikova, ki že štiri leta trenira nogomet pri Ženskem nogometnem klubu Nona Pomurje Beltinci, se je 1. novembra ob 8. uri zjutraj skupaj z očetom Andrejem in preostalimi enaindvajsetimi otroki, ki so jih prav tako spremljali starši, z avtobusom iz Ljubljane odpravila v nemško mesto. Ko so po večurni vožnji prispeli v München in so se nastanili v enem od tamkajšnjih hotelov, so se po nekaj prostih urah odpravili do stadiona Fussball Arena München, kjer so najmlajše iz Slovenije čakale obveznosti.

ela-škodnik, liga-prvakov
Osebni arhiv
Ela Škodnik

Klubsko osebje jih je prevzelo dve uri pred začetkom tekme. Najprej so preverili, ali ustrezajo vsem predpisanim pogojem, torej če so stari med 7 in 9 let in merijo v višino od 105 do 135 centimetrov, nato pa so jim razdelili drese in nahrbtnike. Sledilo je fotografiranje ter žrebanje bonbončkov, ki so določili, pri kateri ekipi bodo prisotni kot spremljevalci. »Imeli smo oranžne in rumene bonbone. Če si izžrebal oranžni bonbon, si spremljal nogometaše Bayerna, če rumenega, si spremljal nogometaše Interja. Meni se je uresničila želja, izvlekla sem oranžen bonbon,« je povedala mlada nogometašinja.

ela-škodnik, liga-prvakov
Osebni arhiv
Ela Škodnik

Sledil je težko pričakovan začetek tekme. Otroci so se na zelenico zaradi zdravstvenih ukrepov odpravili sami in tam počakali nogometaše. Škodnikova je bila spremljevalka nizozemskega veznega igralca Ryana Gravenbercha, ki je vrste Bayerna okrepil letos poleti. »Ko je bilo uradnega dela pred začetkom tekme konec, smo odšli na tribuno k našim staršem. Prvič sem bila na takšni tekmi. Stadion je res velik, navijačev je ogromno, celotno vzdušje pa je bilo odlično. Z atijem oba spremljava Bayern, zato je bila to res prava nagrada in nepozabno doživetje za oba,« je z navdušenjem izkušnjo opisala Ela, ki sicer skupaj z družino redno obiskuje nogometne tekme Mure.

ela-škodnik, liga-prvakov
Osebni arhiv
Ela Škodnik

ela-škodnik fc-bayern-münchen inter
Kaj zdaj berejo drugi