vestnik

(FOTO) Epidemija ni zaustavila 21. Prekmurskega zdravniškega teka

Vestnik.si, 11. 4. 2021
Jure Zauneker
21. prekmurski zdravniški tek
Šport

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus je s pomurskimi entuziasti na čelu s prof. dr. Mitjo Lainščakom na atletskem stadionu v Murski Soboti in v soboškem mestnem parku ter drugod pripravilo 21. Prekmurski zdravniški tek.

Pred 20 leti so ljubitelji teka prvič organizirali Prekmurski zdravniški tek. In potem so vsako pomlad tekli, ne glede na vremenske ali gospodarske razmere. 

Lani je epidemija koronavirusa žal onemogočila izvedbo 20. Prekmurskega zdravniškega teka v tradicionalni obliki, vendar so ga vseeno izvedli 25. aprila 2020, kot je bilo pač možno v danih okoliščinah. Vsak se je pomeril sam s seboj in svoje aktivnosti delil preko spleta. Vsi udeleženci so prejeli tudi spominske majice. 

murska-sobota, 21
Jure Zauneker
21. prekmurski zdravniški tek

Organizatorji so upali, da bo letos možna standardna izvedba, vendar epidemija še ni popustila, in tako so bili tudi tokrat primorani izvesti tek v podobni obliki kot lani. Vsak udeleženec si je izbral vrsto aktivnosti (tek, hoja) in v svojem domačem okolju oziroma občini določil progo poljubne dolžine. Vsi skupaj so štartali točno opoldne, predlagano trajanje aktivnosti pa je bilo 30 minut. Na spletni strani je nato vsak udeleženec vnesel vtise in podatke o svoji aktivnosti ter morebitna sporočila, kakšno fotografijo ali videoposnetek z začetka in konca opravljene aktivnosti. Za okrepčilo je tudi letos vsak poskrbel sam. Majice bo tako kot tudi lani vsak udeleženec prejel po pošti.  

murska-sobota, 21
Jure Zauneker
21. prekmurski zdravniški tek

prekmurski zdravniški tek 2021