vestnik

(FOTO) Final 4 Černelavci: Premočna Kapela zanesljivo prvakinja lige Ena

Vestnik.si, 27. 6. 2020
Jure Zauneker
Finale Lige Ena
Šport

Prvak četrte sezone vseslovenske lige Ena v malem nogometu na travi je postal NK Kapela Ekosen, ki je v finalu v Černelavcih s 7 : 2 premagal ŠD Teksas bar Videm.

Na sklepnem dejanju lige Ena 2019/2020 sta v Černelavcih pri Murski Soboti v organizaciji ŠD Černelavci in Slovenske malonogometne zveze potekali najprej dve polfinalni tekmi, nato pa še veliki finale državne malonogometne lige na travi lige. Prvak 4. sezone lige Ena je postal NK Kapela Ekosen IR paneli, ki je v finalu s 7 : 2 premagal ŠD Teksas bar Videm od Sv. Jurija pri Ščavnici. Za Kapelo so zadeli Amadej Lipič, Robert Kurež, Ian Emeršič (2), Karel Šalamun in kapetan Daniel Frčko (2), za Teksas bar Videm pa Marko Karnet in kapetan Darko Zorko.

Tretje mesto v ligi je zasedel KMN Pečarovci, saj se ŠD Arko Ključarovci v izvajanju kazenskih strelih po pravilih Socca (mednarodne zveze za mali nogomet) za 3. mesto ni želelo pomeriti, saj je bilo mnenja, da je bilo po prvi tekmi pri izvedbi preveč zmede, in da še sodniki niso natančno poznali pravil (po teh pravilih ima izvajalec, ki v hokejskem stilu krene z žogo s sredine igrišča proti vratom, na voljo 20 sekund za izvedbo, tu pa je najprej vratar strel ubranil, pa ga je izvajalec nato preigral in dosegel zadetek, a se je iztekel čas, nato sta spet naenkrat skupaj na tla padla vratar in izvajalec in ni bilo jasno, če gre za prekršek ali slučajnost itd.). Najboljši strelec lige je z 11 zadetki postal Mario Skuhala iz ŠD Arko Ključarovci. Tekme so sodili Aleš Müller, Simon Grlec, Andrej Tratnjek in Božidar Crnkovič.

ernelavci, nogomet, finale
Jure Zauneker
Finale Lige Ena

Dramo med ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci odločili kazenski streli

ŠD Arko Ključarovci je kot prvak minule sezone in prvak lige prvakov Socca samozavestno vstopilo v polfinalno tekmo, a je hladen tuš doživelo že v prvem polčasu, ko je po zadetku Nejca Brusarja ŠD Teksas bar Videm povedel z 1 : 0. Do konca rednega dela tekme so Ključarovčani uspeli z zadetkom Alena Brumna izenačiti na 1 : 1, a so bili po kazenskih strelih manj uspešni. S skupnim izidom 3 : 1 so se finala veselili igralci Teksas bara.

ŠD Teksas bar Videm 3 : 1* ŠD Arko Ključarovci

strelca: Nejc Brusar (Teksas bar Videm), Alen Brumen (Arko Ključarovci)

ernelavci, nogomet, slovenska-nogometna-zveza
Jure Zauneker
Polfinalna tekma med KMN Videm in ŠD Ključarovci

NK Kapela Ekosen IR paneli zanesljivo v finale

Z izidom 7 : 1 se je NK Kapela Ekosen IR paneli skorajda sprehodil v finale lige Ena. KMN Pečarovci je moral priznati premoč izjemno dobro pripravljeni in motivirani ekipi s Kapelskega Vrha, ki je v celotni sezoni lige kazala premoč in enotnost. 

NK Kapela Ekosen IR paneli 7 : 1 KMN Pečarovci

strelci za Kapelo: Nejc Grandošek, Ian Emeršič (2), Robert Kurež (2), Daniel Frčko, Denis Karoli.

strelec za Pečarovce: Sašo Gomboc.

ernelavci, nogomet, slovenska-nogometna-zveza
Jure Zauneker
Polfinalna tekma med KMN Pečarovci in KN Kapela ekosen

Dvoboj v finalu med ŠD Teksas bar Videm in NK Kapela Ekosen IR paneli

Ekipi, ki živita nedaleč stran druga od druge, se na malonogometnih zelenicah dobro poznata, tokrat pa sta se pomerili še v finalu lige Ena. Vroče krvi ni manjkalo, kot tudi ne zadetkov. Kapelčani so pokazali svojo premoč z razliko petih zadetkov in tako slavili s 7 : 2. Strelec dveh zadetkov za Kapelo Ian Emeršič je po tekmi dejal, da gre za izjemno enotno ekipo: »Kapela je ekipa, ki pusti srce na igrišču. Moštvo je izjemno kakovostno, dobro kondicijsko pripravljeno, kar se je videlo tako v polfinalu kot finalu.« Vidno razočaran kapetan viceprvakov Darko Zorko pa je po tekmi povedal, da so v nogometu pomembni zadetki, z njimi pa Teksas bar tokrat ni imel sreče: "Poznalo se je, da smo za napredovanje v finale veliko mero moči izgubili v polfinalu proti ŠD Arko Ključarovci, saj je bila to za nas ključna tekma."

ŠD Teksas bar Videm 2 : 7 NK Kapela Ekosen IR paneli

strelci za Kapelo: Amadej Lipič, Robert Kurež, Ian Emeršič (2), Karel Šalamun, Daniel Frčko (2)

strelca za Teksas bar Videm: Marko Karnet, Darko Zorko

ernelavci, nogomet, finale
Jure Zauneker
Finale Lige Ena

Predsednik SMZ Peter Pust je pohvalil organizatorja ŠD Černelavci (v sodelovanju s KS Černelavci) za izjemno dobro organizacijo in potek brez težav: »V zvezi smo bili pripravljeni na vse scenarije, saj nam je epidemija normalni potek lige prestavila iz aprila na junij. Veseli me, da so organizacijo sklepnih dvobojev prevzeli v Černelavcih, za katere smo bili prepričani, da bodo dogodek izpeljali na vrhunski ravni. Tako imenovani »final 4« sklepni dvoboji so se izkazali za dober dogodek in razmišljamo, da bi za prihodnje leto to izvedli na isti način kot letos.«   

ernelavci, nogomet, finale
Jure Zauneker
Finale Lige Ena

Predsednik ŠD Černelavci Sebastjan Viher je od vodstva SMZ v zahvalo za odlično organizacijo prejel spominsko žogo zveze s podpisi reprezentantov. Po koncu finalne tekme je poudaril, da so priprave na ta dogodek potekale več tednov in da je s samim potekom izjemno zadovoljen. ŠD Černelavci se je kot četrti gostitelj sklepnega dvoboja lige Ena izkazalo kot vrhunska ekipa, za kar mu v zvezi čestitajo in se mu iskreno zahvaljujejo.

Prvak 1. sezone Lige ENA 2016/2017

ŠD Ribno

Prvak 2. sezone Lige ENA 2017/2018

ŠD Asi Lok orodjarstvo

Prvak 3. sezone Lige ENA 2018/2019

ŠD Arko Ključarovci

Prvak 4. sezone Lige ENA 2019/2020

NK Kapela Ekosen IR paneli

ernelavci, nogomet, finale
Jure Zauneker
Finale Lige Ena