vestnik

(FOTO) Črno-beli v generalki premagali ekipo nekdanjega Muraša

Vestnik.si, 1. 7. 2022
Loris Cipot
Floridsdorfer:Mura
Šport

V svoji šesti pripravljalni tekmi se je Mura v Avstriji pomerila z dunajskim klubom Floridsdorfer AC, ki ga kot trener vodi nekdanji igralec črno-belih Mitja Mörec. Sobočani so slavili s 4 : 2 (2 : 1).

Tekma je potekala na stadionu Navigat Arena v Eltendorfu na Gradiščanskem (Burgenland). Stadion s kapaciteto 1000 gledalcev, na katerem domuje predstavnik avstrijske regijske lige SV Eltendorf,  je znan po tem, da na njem pripravljalna srečanja poleti večkrat igrajo zelo uveljavljeni evropski klubi. 

navigatarena
Facebook SV Eltendorf
Stadion Navigat Arena.

Mura je tekmo začela v postavi: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Karamarko, Bagola, Kozar kap., Lorbek, Šroler, Đapo, Daku, Majić. Trener: Damir Čontala.

mura, floridsdorfer
Loris Cipot
Floridsdorfer:Mura

Floridsdorfer AC je začel v postavi: Spari, Wallquist, Mankowski, Krasniqi, Kröhn, Bertaccini, Dos Santos, Bubalovic, Monsberger, Maier, Bečirović kap. Trener: Mitja Mörec.

Muro je v vodstvo že v 10. minuti popeljal Martin Šroler. A že minuto kasneje je zbranost v obrambi črno-belih spet popustila in po strelu z glavo je izenačil Poljak Alexander Mankowski, ki je pri Floridsdorferju na preizkušnji. 

facmura
Facebook Floridsdorfer AC
Floridsdorfer je izenačil na 1 : 1.

Vendar so Sobočani v prvem polčasu še nizali nevarne akcije in v 31. minuti je Mirlind Daku poskrbel za novo vodstvo Mure in izid polčasa 2 : 1 za varovance Damirja Čontale. 

mura, floridsdorfer
Loris Cipot
Floridsdorfer:Mura

V drugem polčasu sta za črno-bele v polno merila še Josip Majić in Dardan Shabanhaxhaj, za Floridsdorfer pa je drugi zadetek dosegel Marwin Hernaus.

Štirje zadetki Mure v mreži dunajskega kluba niso slaba bera, saj je bil Floridsdorfer AC v minuli sezoni druge avstrijske lige na drugem mestu, ponašal pa se je z izjemno trdno obrambo, saj je enkrat v ligi nanizal kar petnajst tekem zapored brez prejetega gola. Sobočane pa lahko skrbita dva zadetka v njihovi mreži, zaskrbljujoč pa je tudi podatek, da na niti enem pripravljalnem srečanju niso ohranili mreže nedotaknjene. 

mura, floridsdorfer
Loris Cipot
Floridsdorfer:Mura

Črno-bele čaka namreč v četrtek, 7. julija, ob 19. uri prvi resen preizkus -  evropsko gostovanje v Moldaviji pri klubu Sfintul Gheorghe. 

pripravljalna-tekma floridsdorf mura eltendorf