vestnik

(FOTO) 2. SNL: Beltinci izgubili osmič v sezoni

Miha Šoštarič, 29. 10. 2018
Aleš Cipot
Šport

AŠK Bravo iz Ljubljane je znova vodilni v drugi ligi, potem ko je v 13. krogu v beltinskem športnem parku premagal v Beltince s 3 : 1. Žuti tako drsijo proti dnu lestvice.    

Beltinci – AŠK Bravo 1 : 3 (0 : 1)

Športni park Beltinci, 200 gledalcev, sodnik Alen Bubek (Nova Gorica).

Strelci: 0 : 1 Agboyi (24), 1 :1 Trstenjak (67), 1 : 2 Križan (72), 1 :3 Zemljak (90).



Beltinčani, ki nikakor ne morejo iz krize, so favorizirane goste pričakali brez Jana Kristla, ki je imel prepoved zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, med osemnajsterico igralcev, zavedenih v zapisniku, pa nista bila Samo Žalik in Luka Ciglarič. V uvodnih minutah dvoboja bi domačini lahko presenetili, vendar sta se Marko Maučec in Mitja Mauko, ki sta stekla v protinapad, pred strelom zapletla in zapravila priložnost. V nadaljevanju prvega polčasa so dominirali gostje. Proti vratom Domna Zvera so sprožili sedem strelov, za hrbtom Zvera pa je končala le žoga Ovbokhe Agboyija, ki je AŠK Bravo popeljal v vodstvo v 24. minuti. Gostitelji so v prvem polčasu bili povsem nemočni in proti vratom gostov niso sprožili niti enega strela.


V prvih desetih minutah nadaljevanja so imeli gostje dve lepi priložnosti za zadetek, vendar so bili nenatančni. Sredi drugega polčasa so se razigrali domači, osrednja figura pa je bil Jernej Trstenjak. V 57. minuti je po podaji Tadeja Apatiča streljal preko vrat, šest minut pozneje so njegov nevaren strel gostje blokirali, v 67. minuti pa je izkoristil upravičeno dosojeno enajstmetrovko in rezultat izenačil na 1 : 1. Prejeti zadetek je prebudil Ljubljančane, ki so do konca dvoboja znova izkazovali svojo premoč. Kombinatorno igro so kronali še z dvema zadetkoma in se veselili osme zmage v sezoni.


Po številnih tekmah brez osvojene točke prihajajo za Beltinčane, ki z 11 točkami zasedajo 13. mesto, v mesecu novembru tekme resnice. Ob gostovanju na Ravnah na Koroškem in v Rogaški Slatini bodo na domačem igrišču pričakali Brežice in Bilje, za mirnejše spomladansko nadaljevanje prvenstva pa bodo morali katero od teh tekem tudi dobiti.



Beltinci: Zver, Bertalanič, Mauko, Kotnik, Balažic (Ž. Hartman, 86), Apatič kap., Raduha, Ropoša (Tkalec, 69), Maučec (Šumak, 83), Lukač, Trstenjak. Trener: Zlatko Gabor.


AŠK Bravo: Gril, Ihbeisheh (Trontelj, 68), Španja, Brekalo, Zec, Palamar, Križan, Agboyi kap., Nukić (Đajić, 86), Jugovar, Turkuš (Zemljak, 66). Trener: Dejan Grabić.
















nogomet 2. SNL 13. krog beltinci bravo 1 : 3