vestnik

(FOTO) 2. SNL: Nafta doma spet povsem nemočna

Vestnik.si, 25. 3. 2023
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje
Šport

V 22. krogu druge lige so nogometaši Nafte v Lendavi gostili Brinje Grosuplje in znova razočarali vedno manj številne domače navijače. Grosupeljčani so bili boljši in zasluženo slavili z 2 : 0.

Nafta 1903 - Brinje Grosuplje 0 : 2 (0 : 2)

Športni park Lendava, 200 gledalcev, sodnik: Damjan Novarlič (Maribor). 

Strelca: 0 : 1 Hojč (18), 0 : 2 Brkić (29).

Rumeni kartoni: Pigac, Novinič, Čuček, Bezjak; Djelovci.

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

Nafta 1903: Kiss, Dinnyes, Pigac (Petrović, 46), Sulejmanović, Novinič kap., Igrec (Nikolič, 60), Szabo, Feher (Murar, 76), Urh, Zoltan (Čuček Bezjak, 35), K. Plej (Časar, 76). Trener: Gabor Boer. 

Brinje Grosuplje: Šugić, Brkić, Piskule (Djelovci, 88), Hojč (Šparovec, 58), Ristić (Ostojič, 58), Klančnik, Šporar, Matko, Kene (Hajdinjak, 77), Pušnik, Boh kap. (Zrnec, 88). Trener: Goran Markovič.

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

Nafta je povsem pokvarila vtis iz prejšnjega kroga, ko je na gostovanju pri Aluminiju iztržila točko. Sedaj je bila doma podobno kot pred dvema tednoma v srečanju z Rogaško znova povsem nemočna v tekmi z Brinjem iz Grosupljega, ki se je ves jesenski del borilo za obstanek. Glede na kakovost nogometne igre, ki so jo prikazali gostje, se glede obstanka nimajo česa bati, njihova zmaga v Lendavi pa bi lahko bila še z izdatnejšo razliko.

Na drugi strani je Nafta v celotnem dvoboju izpeljala le dve resni akciji, še takrat, ko je zatresla mrežo, pa je bil gol upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. A kdove, kako bi potekala tekma, če bi Bence Szabo že na začetku zadel po strelu z glavo iz bližine, namesto da je žogo poslal točno v vratarja Davida Šugića. 

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

V 16. minuti so imeli domači še srečo, da sodnik Damjan Novarlić ni pokazal na belo piko. Ravno Szabo je v kazenskem prostoru Nafte ob odbijanju žoge z nogo močno zadel Marcela Keneta v trebuh, tako da je ta obležal na tleh. A Novarlić je ocenil, da naj bi tudi Kene previsoko dvignil nogo, tako da je dosodil prekršek v napadu.

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

V 18. minuti pa gostiteljem več ni mogel pomagati nihče. Vid Hojč je na levi strani izigral celotno obrambo in nato mirno z manjšim lobom poslal žogo prek vratarja Agostona Kissa v daljši kot njegovih vrat - 0 : 1. 

V 29. minuti so gostje povišali vodstvo. Po prekršku Silvia Pigaca je Marko Brkić, nekdanji igralec Mure, po prostem strelu zadel vratnico, od te pa se je žoga odbila v mrežo - 0 : 2. 

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

Drugi polčas, v katerem se je trener domačih Gabor Boer praktično sprijaznil s porazom, ni bil več tako razburljiv, saj so Grosupeljčani brez težav nadzirali potek tekme. Pravzaprav bi morali pred koncem doseči še dva zadetka, saj so imeli izjemni priložnosti. V 87. minuti je po levi strani prodrl Bruno Hajdinjak in idealno nastavil žogo Lanu Piskuletu, ta pa je z dveh metrov oddaljenosti zgrešil nemogoče, saj je poslal žogo prek vrat. 

Podobno je v 90. minuti storil tudi Nikola Filip Ostojič, le da je streljal prek vrat s štirih metrov oddaljenosti, pred tem je znova Hajdinjak uprizoril slalom skozi obrambo, tokrat po desni strani. Za konec je pri Lendavčanih z glavo streljal Stefan Petrović, a tudi on kot Szabo na začetku zadel samo vratarja.

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

Nafta je v spomladanskem delu od dvanajstih možnih točk osvojila samo eno in ji zdaj grozi, da bo zdrsnila še s sedmega mesta na lestvici. Navijači, ki so še ostali, pa njene igre doma spremljajo z vse večjo letargijo, saj na primer tokrat celo tekmo niso vstali s svojih sedežev in niti enkrat niso navijali. Med gledalci in moštvom trenutno zeva globoka praznina.  

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta-Brinje Grosuplje

2.-snl 22.-krog nafta-1903 brinje-grosuplje